Banaan Vla

posted in: Desserts, Suikervrij | 1

Soms heb ik medelijden met Zweedse mensen, want ze kennen de volgende goddelijke zaken niet:

  • Drop
  • Pindakaas (nouja als je 4 euro per potje wil betalen)
  • Vla
  • Vlokken of hagelslag
  • Stroopwafels

Nu kan ik de meeste van deze zaken niet zelf maken met de beperkte middelen die ik hier heb, maar wat ik
wel zelf kan maken is vla. Want voor vla heb je alleen een steelpan, lepel en wat geduld nodig.
Het heeft zo iets troostends en rustgevends om te roeren en roeren in de melk, het maïzena mengsel toevoegen
en al roerende de melk in een romige, dikke massa zien te veranderen.
En voor de variatie, échte bananenvla (want in die van Campina, zit geen brokje echte banaan).

Banaan Vla

Aangepast van Suikervrije Vanillevla

IMG_1116

Nodig:

  • 500ml (soja)melk
  • 1/2 tl vloeibare stevia
  • 1/8 tl kurkurma
  • 3 el maïzena
  • 2 kleine bananen

Hoe maak je het:

  1. Meng 400ml melk, kurkurma en stevia in een steelpan.
  2. Verwarm het mengsel op een medium vuur.
  3. Maak ondertussen een papje van de 100ml melk en maïzena.
  4. Prak de bananen helemaal fijn.
  5. Roer het maïzena-mengsel door de rest van de melk en breng het mengsel al roerende
    aan de kook.
  6. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen totdat het dikker is geworden.
  7. Roer de banaanpuree erdoor en warm nog een paar minuten door.
  8. Wil je een helemaal gladde vla? Pureer het dan met een staafmixer of duw het door een zeef.
  9. Giet in een schaal en dek af met plasticfolie. Laat minimaal 2h opstijven in de koelkast.

Geeft 2-4 porties

One Response

  1. Zweedse mensen kennen wel drop, dat heet daar Lakritz. Ze hebben zelfs dropsaus die je over ijs kunt gieten.

Leave a Reply