Brownie Blondie Chocolate Chip Cookie Repen

posted in: Brownies, Cake, Gebak, Repen, Snacks | 0

Deze repen zijn zo lekker, ik kan het bijna niet beschrijven hoe lekker….
Maar als je je een voorstelling wilt maken? Stel je voor dat je drie goddelijke recepten neemt (brownies, blondies en chocolate chip cookies) en die combineert in één recept.
Dit is echt een gevalletje ‘’De som is groter dan delen’’.

P.S. de foto doet de brownie geen recht, ik moest even de camera op mijn telefoon gebruiken, die niet echt goed is.

Brownie Blondie Chocolate Chip Cookie Repen

IMG_0714

Chocolate-Chip Cookie Laag

  • 55g boter
  • 75g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 1/2 zakje vanille suiker
  • 80g bloem
  • 1/2tl bakpoeder
  • 1/8tl zout
  • 70g pure chocolade, fijngehakt

Brownie Laag

  • 55g boter
  • 150g suiker
  • 1 ei
  • 75g bloem
  • 1/8 tl zout
  • 2 el chocopasta

Blondie Laag

  • 55g boter, gesmolten
  • 50g pindakaas
  • 130g lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 1/2 zakje vanille suiker
  • 1/2tl bakpoeder
  • 90g bloem

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een medium springvorm (22 of 24cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Maak de cookie laag: Meng de boter en suiker met de mixer tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het ei en de vanille suiker toe en mix zodat alles gemengd is. De schep de droge ingrediënten door het deeg. Schep tenslotte de chocolade door het deeg. Spreidt het deeg uit over de bodem van de springvorm en duw met je vingers uit, totdat de hele bodem bedekt is (wordt dunne laag).
  3. Maak de brownie laag: Meng de boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer de chocopasta en ei erdoor. Zet de mixer op laag en voeg de bloem en zout toe, meng tot het nét gemengd is.  Schep het beslag op de cookie laag.
  4. Maak de blondie laag: Smelt de boter, suiker en pindakaas in de magnetron, roer zodat ze goed gemengd zijn. Roer het ei de vanillesuiker erdoor. Schep de droge ingrediënten erdoor en schep het deeg op de brownielaag.
  5. Bak de koek 35-40 minuten totdat de randen stevig zijn en het midden nét gaar is. Pas op de brownie laag blijft een beetje vloeibaar en wordt pas stevig als het helemaal koud is. Je kunt eventueel de laatste 10-15 minuten de bovenkant afdekken met aluminiumfolie mocht het te snel bruin worden.
  6. Laat helemaal (zeker 4h) afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 8-10 stukken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.