Gierst Worteltaart Cruesli

posted in: Ontbijt, Snacks, Suikervrij, vegan | 0

Cruesli, het super lekkere knapperig ontbijt om de dag gezond te beginnen. Ik begin elke dag met een schaaltje gesneden fruit, wat yoghurt en
een beetje cruesli. Perfecte combinatie van gezonde voedingsstoffen: fruit, zuivel en granen. Maar bovenal is het ook héél erg lekker.
Maar die cruesli uit de winkel? Daar ben ik geen fan van; het zijn zo’n saaie smaken en ze zitten sjok vol (slecht) vet en vooral héél veel suiker.
Dan kan je het beter zelf maken, want waar vind je nu in de winkel nu suikervrije gierst cruesli in de smaak worteltaart? (dit is een retorische vraag, maar als je
het antwoord wel zou weten dan hoor ik het graag ;))

Tips:

  • Heb je geen stevia? Ik denk dat 1 el appelstroop ook zou werken.
  • Glutenvrij? Vervang de muesli door (glutenvrije) havermout

Gierst Worteltaart Cruesli

IMG_9621

Nodig:

  • 70g gierst
  • 100g geraspte wortel
  • snuf zout
  • 95g rozijnen
  • 50g muesli
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl stevia poeder
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zet de gierst op met 360ml water, breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat sudderen totdat al het water opgenomen is.
    Maar voeg als er nog een heel klein beetje water in de pan zit de wortel toe.
  3. Roer de rest van de ingrediënten behalve de rozijnen door het gierst-wortel mengsel.
  4. Spreidt het mengsel uit over de bakplaat en bak 45 minuten, terwijl je elke 15 minuten roert.
  5. Laat afkoelen in de oven.
  6. Roer de rozijnen erdoor en bewaar in een luchtdichte pot.

Geeft 4-6 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.