Lemon Curd Cupcakes

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 0

Toen ik een tijdje geleden de sinaasappelcurd postte zei ik al dat je er veel meer mee kan doen, dan alleen op je boterham
of scone smeren. Je kan er koekjes mee vullen, zoals ik liet zien met de Kokos Limoen Curd Koekjes. Maar je kan er ook heel goed
cakejes mee vullen, zoals deze heerlijke cakejes laten zien.
En om het helemaal af te maken zou je ook nog wat lemon curd botercrème kunnen maken, maar dat heb ik deze keer
achterwege gelaten.

Lemon Curd Cupcakes

IMG_9304

Nodig:

  • 60g bloem
  • 60g havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 65g appelmoes
  • 60g suiker
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 1/2 tl vanille extract
  • 120ml yoghurt
  • 4-5 el lemon curd

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 6 papieren vormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng de bloem, havermout, bakpoeder, baking soda en zout.
  3. Roer in een aparte kom de appelmoes, suiker, lijnzaad, vanille extract en yoghurt door elkaar.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep één eetlepel beslag in elk vormpje. Schep daar bovenop een grote theelepel lemon curd en verdeel
    daarna de rest van het beslag over de vormpjes.
  6. Bak de cakejes 20-25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is en een satéprikker in het cake gedeelte
    gestoken er schoon uitkomt.

Geeft 6 cupcakes

Leave a Reply