Linzen Cranberry Cruesli

posted in: Ontbijt, Snacks, vegan | 0

Ik heb al vaker linzen in mijn baksel gedaan en waarom niet? Ze zijn gezond, goedkoop en ze hebben relatief
weinig smaak (de rode in ieder geval) dus kan je ze heel makkelijk verbergen. Win-win: én lekker én super gezond.
Maar wat had ik nog niet gemaakt met linzen? Cruesli!
En dat kan natuurlijk niet, want één van mijn favoriete ontbijtjes is cruesli en een nieuwe variant is altijd (maar
dan ook altijd) welkom.
En in dit gerecht zit een stiekem heel erg Zweeds ingrediënt: vossenbessen jam oftewel Lingon Sylt; maar wees gerust
je kan het makkelijk vervangen door cranberry saus of bosbessenjam.

Linzen Cranberry Cruesli
Aangepast van Sweet Smart Vegan

IMG_1200

Nodig:

  • 100g rode linzen
  • 120g havermout
  • 80ml cranberrysaus
  • 4 el bruine suiker
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • hand gedroogde cranberries

Hoe maak je het:

  1. Doe de linzen in een kleine kom en zet ze onder water; laat de linzen 6-8h weken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Giet de linzen af en schud het vergiet zodat het meeste vocht eraf is.
  4. Meng de cranberrysaus en suiker in een grote kom.
  5. Schep de linzen, havermout, kaneel en zout door het cranberry-suiker mengsel totdat
    alles bedekt is.
  6. Giet het mengsel op de bakplaat en spreidt uit.
  7. Bak 15 minuten, roer en bak nogmaals 15 minuten. Laat helemaal afkoelen.
  8. Roer de cranberries erdoor en bewaar in een luchtdichte doos/

Geeft 4-6 porties

Leave a Reply