Muesli Fruit Gevulde Repen

posted in: Gebak, Glutenvrij, Repen, Suikervrij, vegan | 5

Ik had weer eens zin om mueslirepen te maken, aangezien dat mijn favoriete ding is om ‘s avonds zo rond half 9 met een kopje thee op de bank te eten. Maar ik wilde eens iets anders dan anders.

En zo kwam ik op het idee om een keer gevulde mueslirepen te maken, en niet gevuld met ongezonde dingen als chocolade of caramel (hoewel daarvoor natuurlijk ook een plaats en tijd is), maar met fruit! Jullie weten dat ik dol ben op fruit, dus ook op een fruitvulling. Je denk er misschien niet zo snel aan om fruit of in dit geval jam (suikervrij) in een reep te verwerken, maar het is perfect. Jam of fruitmoes bevat de smaak van het fruit, maar omdat het zo ingekookt is, bevat het minder water en is de smaak dus veel geconcentreerder en dat komt je baksels alleen maar ten goede, want dat wil zeggen meer fruit smaak :)
En ik ben helemaal fan van dit experiment, want wat zijn deze repen lekker. Het fruit is fris en zoet, de haver en hennepzaadjes zorgen voor een crunch en de havermout zorgt voor de body.

Deze repen, een kopje thee en een leuke film, het perfecte ontspan momentje aan het einde van de dag :)

Muesli Fruit Gevulde Repen

Geïnspireerd op Roxana’s Home Baking
IMG_0756
IMG_0760
Nodig:

  • 75g appelmoes
  • 25g + 4 el (suikervrije) jam
  • 50g rozijnen
  • 50g havermout
  • 25g gedroogde kokos
  • 25g haver (hele korrels)
  • 40g hennepzaad
  • 2 el lijnzaad + 60ml heet water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de havermout, kokos, haver en hennepzaad ik een grote kom.
  3. Meng in een kleine kom de appelmoes en 25 g jam.
  4. Roer het appelmoes-jam mengsel door de droge ingrediënten.
  5. Schep de rozijnen door het deeg.
  6. Schep 2/3 van het deeg op de bodem van de springvorm en duw stevig aan.
  7. Verdeel de 4 el jam over het deeg, maar zorg ervoor dat er rondom een rand ‘’schoon’’ blijft.
  8. Sprenkel de rest van de deeg over de jam laag.
  9. Bak 25 minuten, totdat de mueslirepen goudbruin zijn.
  10. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 5-6 repen

5 Responses

    • Inge

      Je zou de kokos wel weg kunnen laten maar dan moet je het vervangen door iets anders, bijvoorbeeld meer haver(mout).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.