Suikervrije Banaan Framboos Cake

posted in: Gebak, Repen, Suikervrij | 0

Soms krijg ik vragen over recepten; kan ik dit en dit weglaten uit dat recept? Meestal kan ik daar wel goed antwoord op geven, maar kan je de speculaas
en de suiker weglaten uit mijn Speculaas Banaan Blondies? Ik denk het niet, maar omdat het voor de verjaardag van een klein kindje was (en ik
dol ben op kinderen) wilde ik best eens nadenken over een suikervrije, zuivelvrije banaancake, dus bij deze!
En ziet het er niet ook nog eens feestelijk uit met het roze van de frambozen? (wie heeft er kleurstof nodig als je frambozen hebt).

Suikervrije Banaan Framboos Cake

IMG_1430

Nodig:

  • 2 middelgrote bananen (heel rijp)
  • 1 el + 1,5 tl lijnzaad + 3 el heet water
  • 120g bloem
  • 6 el amandelmelk
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 gedroogde vijgen of dadels
  • 1 theekopje frambozen
  • evt. 5 druppels stevia of 3 el suiker

Hoe maak je het:

  1. Week de vijgen of dadels in kokend water voor 10 minuten.
  2. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Giet de vijgen af en pureer ze samen met de bananen, lijnzaad en melk fijn.
  4. Meng de bloem, zout en bakpoeder in een aparte kom.
  5. Roer het vijgenmengsel door de bloem.
  6. Schep de frambozen door het mengsel. Proef het mengsel en voeg eventueel extra zoetmiddel toe.
  7. Giet in de vorm.
  8. Bak 45-60 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm
    en daarna op een rooster.

Geeft 6 stukken

Leave a Reply