Wortel Pannenkoeken met Yoghurt-Honing Saus

posted in: Lunch, Ontbijt, Snacks | 2

Ik vind weinig dingen lekkerder dan op zaterdag of zondag ochtend opstaan voordat the boyfriend wakker is, naar de keuken lopen
en experimenteren met de ingrediënten die er op dat moment in de keuken aanwezig zijn en een
lekker decadent ontbijt maken. En vervolgens dat heerlijke ontbijt met een kopje thee (of soms koffie), de krant (zaterdag) of
Taarten van Abel (zondag) op te peuzelen.
Zo ook deze wortel pannenkoeken die ontstonden door een zielige wortel die me aanstaarde uit de groentenla
en een restje boekweitmeel dat zich nog in het keukenkastje bevond en het resultaat heerlijke redelijk gezonde
pannenkoeken die het prima doen als ontbijt!

Wortel Pannenkoeken met Yoghurt-Honing Saus
Aangepast van Cookie and Kate

IMG_0978

Nodig:

  • 30g boekweitbloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl baking soda
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 el basterdsuiker
  • 60 ml yoghurt
  • 70g geraspte wortel
  • 2 el yoghurt
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 el honing

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een grote koekenpan met een scheut zonnebloemolie voor.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, basterdsuiker en lijnzaad in een medium kom.
  3. Roer de yoghurt door het bloemmengsel.
  4. Schep de wortel erdoor.
  5. Schep hoopjes van twee grote eetlepels in de pan en duw ze een beetje plat.
  6. Bak de pannenkoeken totdat de onderkant lichtbruin is, draai om en bak wederom totdat de onderkant lichtbruin is.
  7. Meng terwijl de pannenkoeken bakken de 2 el yoghurt, kaneel en honing tot een saus.
  8. Serveer de pannenkoeken met de yoghurtsaus

Geeft 4 medium pannenkoeken
Genoeg voor 1-2 personen als ontbijt.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.