Yoghurt Rozijnen (Zelfgemaakt!)

posted in: Snacks | 0

Vroeger kreeg ik heel vaak zo’n klein rood doosje rozijntjes als tussendoortje. Daar was ik vervolgens dan uren zoet mee, want elke rozijntje moest natuurlijk één voor één gegeten opgegeten worden. En dat moest op een zeer specifieke manier, je moest namelijk zo lang op het rozijnentje sabbelen totdat ze zacht waren en dan mocht je er pas op kauwen en opeten.

Nu ik wat ouder ben vind ik rozijnen nog steeds heel erg lekker, maar is mijn repertoire wat uitgebreid. Tegenwoordig zijn er ook dadels, vijgen en ander gedroogd fruit bij gekomen én yoghurt en chocolade rozijnen. En die laatste twee vind ik gevaarlijk lekker. Die vallen in de categorie: haal-a.u.b.-die-zak-weg-anders-gaat-ie-op etenswaren.

Gedroogd fruit is natuurlijk een super goed tussendoortje, lekker zoet, maar toch redelijk gezond. Maar dat valt helaas niet te zeggen voor mijn lieveling. Ik bedoel heb je wel eens op de ingrediëntenlijst van die dingen gekeken? Allerlei vreemde ingrediënten en heel misschien yoghurtpoeder?

Dat moet toch anders kunnen en na wat gegoogle en geëxperimenteer, bleek dat ook te kunnen en het bleek helemaal niet moeilijk te zijn. Ik beweer niet dat supergezond is, wat ik wel beweer? Dat je dit recept moet maken, omdat het té lekker is.

Tips:

  • Laat het mengsel echt 15 minuten koken, de suiker moet een bepaalde hardheid krijgen.
  • Je kan natuurlijk elk gedroogd fruit gebruiken dat je lekker vind. Of nootjes, pretzels etc.
  • Je kan ook fruityoghurt gebruiken voor een extra smaakdimensie.

Yoghurt Rozijnen

IMG_0828

Nodig:

  • 150g rozijnen
  • 1 el poedersuiker
  • 150g suiker
  • 60ml yoghurt
  • 1 tl honing
  • 15g boter

Hoe maak je het:

  1. Meng de rozijnen en poedersuiker, zodat alle rozijnen een poedersuikerlaagje hebben.
  2. Bedek een bakplaat (of snijplank) met bakpapier.
  3. Doe de suiker, yoghurt en honing in een steelpan en zet op medium vuur. Breng continue roerende aan de kook.
  4. Zet het vuur lager zodra het mengsel kookt en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen terwijl je vaak roert.
  5. Haal het mengsel van het vuur, roer de boter door het mengsel, totdat deze gesmolten is.
  6. Schep de rozijnen erdoor.
  7. Schep het mengsel op het bakpapier en spreidt uit tot één laag.
  8. Laat één nachtje drogen en breek dan in stukken.

Geeft 200g yoghurtrozijnen

Leave a Reply