1001 Nacht Cruesli

posted in: Cruesli, Ontbijt | 0

Hier in Zweden woon ik in een redelijk multicultureel wijk en dat zorgt ervoor dat er niet alleen twee Turkse winkels zijn, maar ook dat de supermarkt heel veel Turkse/Marokkaanse ingrediënten heeft. Onder andere dadelstroop en tahini.
En nu heb ik ontdekt dat deze twee ingrediënten super goed met elkaar combineren, hun smaken complimenteren elkaar heel goed. Het aardse van de tahini en zoete van de dadels zijn echt perfect samen. En dat leidde tot deze helemaal zelf geïmproviseerde cruesli die licht zoet en super krokant is.

1001 Nacht Cruesli
IMG_1204
Nodig:

  • 240g havermout
  • 80ml dadelstroop
  • 4 el tahini
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 4 el rauwe couscous
  • 2 el lijnzaad

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de dadelstroop en tahini in een klein steelpannetje en verwarm op laag vuur. Blijf roeren
    totdat het mengsel heel vloeibaar en gemengd is.
  3. Meng ondertussen in een grote kom de havermout, kaneel, zout, couscous en lijnzaad.
  4. Giet het dadelstroop-tahini mengsel over de droge ingrediënten en meng alles.
  5. Giet het mengsel op de bakplaat.
  6. Bak het 15 minuten, roer door en bak nogmaals 15 minuten.
  7. Laat helemaal afkoelen in de oven.

Leave a Reply