Kerrie Groenten Soep

posted in: Soep | 0

Vroeger dronk ik bijna elke middag als ik terug kwam uit school een cup-a-soup, volgens
mij geloofde ik de reclame van vier uur cup-a-soup een beetje. Maar het was in ieder geval wel een lekkere
warme opkikker voordat ik begon met het leren van mijn Latijn woordjes of begon aan de ellende die
wiskundige vergelijkingen heette (wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef te doen).
Maar ik dwaal af, mijn favoriete soepsmaak was altijd kerrie en toen ik daar laatst weer aan moest denken,
bracht het me op het idee om een keer zelf kerrie soep te maken, maar dan wel wat gezonder met méér groente
en wat tofu zodat het een avondmaaltijd werd.
En wat een lekker soepje is dit, heerlijk voor een koude herfst of winterdag!

Kerrie Groente Soep

Aangepast van Vegetus

IMG_1326
Nodig:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik mais (300g)
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 60g TVP (= sojabrokjes)
  • 3/4l groentebouillon
  • 2 tl maïzena
  • 2 tl kerrie
  • 50ml melk

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een pan met een kleine scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui en paprika een paar minuten totdat de ui zacht is.
  3. Voeg de knoflook, mais, TVP, wortel en kerrie toe en bak een paar minuten.
  4. Maak een papje van de maïzena en een scheut van de bouillon.
  5. Voeg het maïzenapapje, bouillon en melk toe.
  6. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten sudderen totdat de TVP zacht is.
  7. Schep de TVP zoveel mogelijk uit de soep en pureer een klein beetje met een staafmixer, je wilt
    de soep wat dikker maken, maar toch nog textuur behouden.

Geeft 3-4 porties

Leave a Reply