Suikervrije Fruit Cruesli

posted in: Ontbijt, Snacks, Suikervrij | 0

Een hele tijd geleden plaatste ik een enquête, waarin ik jullie een aantal vragen stelde over de blog. Onder andere vragen als: wat vind je leuk, wat vind je minder leuk en waar zou je meer van willen zien. Ik was die enquête al weer helemaal vergeten tot ik weer eens in mijn Google document box aan het kijken
was en ik zag dat iemand hem begin oktober had ingevuld en dat trok mijn aandacht. Ik keek nog eens door de lijst van antwoorden en zag
dat héél veel mensen graag meer suikervrije recepten willen.
Dus bij deze een heerlijke suikervrije cruesli! Gezoet met dadels en vers fruit, heerlijk krokant en een beetje zoet.

Wil je de enquête invullen? Het kan nog altijd!

Andere suikervrije gerechten:

Suikervrije Fruit Cruesli
Aangepast van Farmer Market Vegan

IMG_1091

Nodig:

  • 8 kleine dadels, 10 minuten geweekt
  • 1 grote nectarine of perzik, in stukjes (eventueel uit blik)
  • 6 schijven ananas (uit blik)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 240g havermout
  • 1 kop (250ml) gepofte granen
  • 2 el lijnzaad

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Pureer de dadels en het fruit tot een gladde massa.
  3. Meng in een grote kom, de havermout, granen, lijnzaad, kaneel en vanille extract.
  4. Schep het fruit-dadel mengsel door de droge ingrediënten.
  5. Bak het mengsel 45-60 minuten en roer het elke 15 minuten door. Laat het mengsel afkoelen in de oven
    als je het heel krokant wilt.

Geeft 6-8 porties

Leave a Reply