Tahini Karamel Chocolade Mueslirepen

posted in: Repen, Snacks, vegan, vegetarisch | 0

Deze week is het een beetje 1001 nacht week op De Bakparade. Of nouja wat ik zie als dingen uit het Midden Oosten: tahini, bulgar en dadelstroop.
En vandaag beginnen we met deze heerlijke tahini muesli repen.
Nu vraag je je misschien af wat is tahini? Tahini is een beetje de Midden Oosten versie van pindakaas, het wordt gemaakt van sesamzaad dat helemaal
fijngemalen wordt. Tahini bevat net als pindakaas heel veel omega 3 en omega 6 vetzuren A.K.A. gezonde vetten, maar ook heel veel calcium (wie heeft er melk nodig?).
Tahini wordt heel vaak gebruikt in de Noord-Afrikaanse, Turkse en Marokaanse keuken, onder andere in hummus en baba ghanoush.
Maar je kan het heel goed in zoete gerechten gebruiken, of op je brood smeren! En het combineert verbazingwekkend genoeg heel
goed met chocolade (net als pindakaas) en karamel, vandaar deze heerlijke repen!
Tips:

  • Tahini en dadelstroop kun je bij de Turkse winkel kopen.
  • Geen zin in karamel of chocolade? Gebruik in stukjes gesneden vijgen of dadels of gewoon
    rozijnen.


Tahini Karamel Chocolade Mueslirepen
IMG_1321
Nodig:

  • 240g havermout
  • 2 el lijnzaad
  • 60ml dadelstroop, honing of suikerstroop
  • 4 el tahini
  • 2 el karamelstukjes
  • 50g fijngehakte chocolade

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine vorm met plastic folie.
  2. Meng de havermout, lijnzaad, karamel en chocolade in een grote kom.
  3. Meng de tahini en dadelstroop in een klein kommetje en verwarm 30 seconde in de magnetron
    (je kan het natuurlijk ook in een steelpannetje doen), roer goed door.
  4. Roer het tahini-dadelstroop mengsel door de droge ingrediënten totdat alles goed gemengd is.
  5. Schep in de vorm en duw stevig aan.
  6. Zet minimaal 30 minuten in de diepvries of koelkast.

Geeft 5-6 repen

Leave a Reply