Licht Zoet Volkoren Bulgur Brood

posted in: Brood | 0

Ik weet niet hoe het kan, maar sinds ik in Zweden ben, heb ik opeens super veel Nederlandstalige kookblogs ontdekt.
En het leuke is hoe meer Nederlandse blog ik volg, des meer ik er weer vind. En het andere leuke? Ik begrijp de recepten meteen,
geen cups of ounces, ik ken alle ingrediënten en de oventemperatuur is altijd in Celsius.
Maar wat ik ook heel erg leuk vind, is dat er ‘’tegenwoordig’’ ook heel veel Nederlandstalige blogs zijn die zich richten op gezonder
koken (veganistisch, vegetarisch, gluten vrij etc.).
Dit recept sprak me meteen aan, ik vond het zo spannend klinken een brood met bulgur erin. Geen idee wat bulgur is?
Bulgur wordt veel gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken en is vooral bekend van het gebruik in pilav.
Bulgur kan gemaakt worden van verschillende soorten tarwe en wordt eerst gestoomd, daarna gedroogd en tenslotte
gebroken. En het is ook nog eens heel erg gezond, bevat veel vezels en eiwitten!
En hoe was het brood? Een beetje zoet, een beetje kruidig én de textuur is redelijk stevig maar tegelijk vochtig.
Ik vond het heel lekker gewoon zonder iets, maar ook mét een beetje boter en kaas.

Nog tips voor leuke blogs?

Licht Zoet Volkoren Bulgur Brood

Aangepast van Maaikyz Icook

IMG_1355

Nodig:

  • 150g bulgur
  • 75g havermout
  • 75g rietsuiker
  • 240g volkorenbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 2 el lijnzaad
  • 50g rozijnen
  • 1/2 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Meng de bulgu, havermout, suiker en 675ml kokend water. Dek af met een bord en laat 20-30 minuten
    staan, totdat een groot gedeelte van het water opgenomen is.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodblik (of cakevorm) in.
  3. Roer de rest van de ingrediënten door het bulgu mengsel en roer totdat alles gemengd is.
  4. Giet het beslag in het broodblik en bak het brood 75-90 minuten, totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  5. Laat 10 minuten afkoelen in het blik en daarna verder op een rooster.

Geeft 1 groot brood (+/- 20 sneden)

image

Leave a Reply