Linzen Selderij Burgers

posted in: Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch | 0

Toen ik de groentewinkel werkte, heb ik je zo vaak in mijn handen gehad. En altijd dacht ik: ‘’Wat
ben je toch een lelijk ding, met die bruine kleur en al die rare uitstekels’’. Maar ook wat kan je nu in hemelsnaam
doen met iets dat er zo lelijk uit ziet, dat kan onmogelijk lekker zijn.
Maar lieve knolselderij, ik hoop dat je me kan vergeven, want ik heb sinds kort ontdekt dat je heerlijke
dingen kan maken met jouw prachtige witte vruchtvlees.
Zo kan je het in soep verwerken, koken en zo eten of verwerken in deze heerlijke vegetarische burgers.
Dus zet je over je angst heen en koop die lelijke bruine knol en maak deze heerlijke
anders dan andere burgers, met de verrassende smaak van knolselderij!

Linzen Selderij Burgers
Aangepast van My Italian Smorgasbord

IMG_1409

Nodig:

  • 100g gedroogde rode linzen
  • 1/2 middelgrote selderij, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 55g paneermeel
  • 60g havermout
  • zout en peper

Hoe maak je het:

  1. Zet de linzen op met 250ml water en kook totdat ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten), giet af en
    zet opzij.
  2. Kook de selderijblokjes, totdat ze zacht zijn als je er met een vork in prikt.
  3. Bak de ui samen met de kruiden in een scheutje olijfolie totdat ze zacht zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed bakplaat met bakpapier.
  5. Doe de linzen, selderij en ui in een grote kom en pureer grof (of met een stamper of met staafmixer).
  6. Roer de paneermeel, havermout en zout en peper door het mengsel en laat 5 minuten staan.
  7. Vorm burgers van het mengsel (6-8 stuks)
  8. Bak de burgers 15 minuten draai om en bak ze nogmaals 15-20 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Geeft 6-8 burgers

image

Leave a Reply