Speculaas Rozijn Mueslirepen

posted in: Repen, Snacks | 0

Ik weet niet waarom ik nog nooit eerder op het idee gekomen ben om speculaas door mijn
mueslireep recepten te mengen. Want het is in één woord geweldig, het is zó zo lekker; de speculaas voegt
echt een extra romige en kruidige smaak toe aan de mueslirepen. En dit opent natuurlijk een wereld
aan mogelijkheden, wat dacht je van Oreo Mueslirepen of stroopwafel mueslirepen?

Speculaas Rozijn Mueslirepen

IMG_1366

Nodig:

  • 90g havermout
  • 50g speculaas of pepernoten, fijngemalen
  • 2 el tahini of pindakaas
  • 2 el dadelstroop, honing of suikerstroop
  • 1/2 tl koekkruiden
  • hand rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine vorm met plastic folie.
  2. Meng de havermout, speculaas, koekkruiden en rozijnen in een grote kom.
  3. Doe de tahini en dadelstroop in een klein kommetje, verwarm 30 seconde in de magnetron en roer
    tot ze goed gemengd zijn.
  4. Roer het tahini mengsel door de droge ingrediënten en roer goed.
  5. Schep het mengsel in de vorm en duw stevig aan; dit gaat het makkelijkst als je het plastic erover vouwt en
    dan met je handen op het plasticfolie duwt.
  6. Zet 30 minuten in de diepvries en snijdt daarna in repen

Geeft 5-6 repen

Leave a Reply