Ik heb al meerdere recepten voor zelfgemaakte vla op deze blog staan (vanille, banaan), maar dit is tot nu toe wel de meest fantasierijke vla denk
ik. Met name de decadente speculaas vla was een compleet probeersel. En dat leidt me tot een ander ding… Ik krijg vaak mailtjes of reacties met: ‘’Kan ik ….. (specifiek ingrediënt) vervangen door …. (iets anders)?’’
En mijn reactie? Ik weet het niet, ik heb het recept gemaakt zoals ik het op de blog zet, dus ik weet niet of het op een andere manier kan,
ik kan alleen maar gokken op basis van mijn ervaring of het kan. Veel van mijn recepten zijn ook maar probeersel: ‘’Zou ik crackers van linzen kunnen maken en is dat lekker?’’ ‘’Avocado in een
cake proef je dan de avocado? Dus dan probeer ik het en soms is het lekker en soms is het helemaal niks.
Maar héél soms ben ik zelfs verbaasd over hoe super lekker het is én dat gebeurde bij de speculaas vla. Ik twijfelde een beetje speculaas oplossen in melk, zou het werken? Maar het bleek super super lekker te zijn, de structuur is niet als vla, maar meer als pudding/mousse. Het is echt super lekker, je moet me beloven het te maken!
Wil je een iet wat gezondere variant? Maak dan de makkelijkere variant, ook heel erg lekker, maar net wat anders.
Vegan Chocolademousse Speculaas Taart
Linzen Crackers
Speculaas Vla Makkelijk
Nodig:
- 500ml melk
- 1/2 tl kaneel
- 1/8 + 1/4 tl stevia
- 3 el maïzena
- hand rozijnen
Hoe maak je het:
- Meng 400ml melk, kaneel, stevia en rozijnen in een steelpan. Zet de steelpan op medium vuur.
- Meng de 100ml melk met de maïzena.
- Roer het maïzenapapje door de melk als de melk warm is.
- Breng het mengsel al roerende aan de kook en laat 1-2 minuten koken totdat het dik is.
- Laat afkoelen.
Geeft 2-3 porties
Decadente Speculaas Vla
Nodig:
- 500ml melk
- 45g speculaas of pepernoten, verkruimeld
- 1/8 tl stevia
- 2 el maïzena
Hoe maak je het:
- Meng 400ml melk, fijngemaakte speculaas en stevia een steelpan. Zet de steelpan op medium vuur.
- Meng de 100ml melk met de maïzena.
- Roer het maïzenapapje door de melk als de melk warm is.
- Breng het mengsel al roerende aan de kook en laat 1-2 minuten koken totdat het dik is.
- Laat afkoelen.
Geeft 2-3 porties
Marije Honsbeek
Dit ziet er super lekker uit! Een klein vraagje.. In het recept van de decadente speculaas vla staat bij de ingrediënten 45 gram speculaas…
In de beschrijving hoe het te maken staat koekkruiden.. Is dit de speculaas die zo fijn is? Bedankt:)
De Bakparade
@ Marije
Ik zie het, het is een typefout het moet fijngemaakte speculaas zijn. Speculaas hoeft niet super fijn te zijn, omdat het een soort van oplost in de melk.