Mexicaans Fiesta Linzenbrood

posted in: Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch | 4

 

Zo net in het verse nieuwe jaar heeft iedereen natuurlijke goede voornemens en een van die
voornemens die elk jaar weer bij veel mensen op nummer 1 staat? Natuurlijk gezonder eten/ afvallen.

Mag ik jullie dan voorstellen aan linzen?
Linzen zijn HET goede voorneem etenswaar!
Waarom?
Ze zijn supergezond, relatief laag in calorieën en heel goedkoop (er zijn ook vast mensen die geld willen besparen).
En als je bij linzen dacht aan saaie smaakloze kleine groene ‘’dingetjes’’, dan moet je zeker eens dit
heerlijke kruidige Mexicaanse linzenbrood proberen.

Mexicaans Fiesta Linzenbrood
IMG_1651
Nodig:

  • 300g groene linzen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 60ml tomatensalsa + 3 el extra voor bovenkant
  • 50g broodkruim
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1tl cajunkruiden
  • 1 kleine groene paprika, fijngehakt
  • klein blikje mais
  • 2 el lijnzaad

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Kook de linzen in ruim in 750ml water in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Pureer 2/3 van de linzen met een stamper of staafmixer.
  4. Roer de rest van de linzen en de rest van de ingrediënten erdoor, totdat alles goed gemengd is.
  5. Schep het mengsel in de bakvorm en duw stevig aan.
  6. Bestrijk de bovenkant met de 3el tomatensalsa.
  7. Bak 40 minuten totdat de bovenkant droog aanvoelt.

Geeft 9 stukken, is goed in te vriezen.
image

4 Responses

  1. Anonymous

    Super lekker! Bij mij wordt het alleen niet een mooie plak, het valt uit elkaar. De bovenkant was mooi droog, wat heb ik niet goed gedaan? Ik heb rode linzen gebruikt ipv groene, zit daar verschil in? Als het uit elkaar valt is het nog steeds lekker, dus het maakt eigenlijk niet uit! Bedankt voor het recept!

  2. @ Anoniem,

    Mooi dat het lekker is :)
    Rode linzen zijn inderdaad wat kruimeliger dan groene dus dat zou kunnen zijn. Heb je het héél stevig aangeduwt? Wat verder nog kan helpen is wat extra salsa.

  3. Ziet er lekker uit! Kan het ook zonder broodkruim, of moet je dan wel iets vervangends daarvoor toevoegen? (Ik eet gluten-vrij)..

    Groetjes! Liz.

  4. @ Liz Main,

    havermout zou ook moeten lukken :)

Leave a Reply