Pistache Cranberry Kokos Bonbons

posted in: Gebak, Snacks, vegan | 0

Een hele tijd geleden plaatste ik een aantal recepten, met daarbij de vraag, welke
zou ik maken?
De meeste van jullie wilde het liefst de pistache-cranberry bonbons zien en dus
hier zijn ze! Heerlijke, mooie en gezonde bonbons. En volgens mij kan de ontvanger van mijn kerstswap pakket
dat beamen :).
Ik heb met héél veel plezier de Kerstswap gedaan en vind swaps heel erg leuk om te doen,
maar helaas kan ik ze niet meer doen, het is nu al een aantal keer mis gegaan en ik voel me dan toch
verantwoordelijk en vind ik het super rot als iemand niets krijgt of iets wat niet aan diegene zijn verwachtingen
voldoet.
Maar heb je zin om een keer één op één te swappen dan laat je het maar weten :)
Sorry voor het serieuze gedoe, daar kom je natuurlijk niet voor op De Bakparade, je komt voor
de heerlijke en gezonde recepten (dat hoop ik tenminste), dus bij deze!

Tips

  • Je kan deze balletjes ook in een droogoven maken.
  • Je kan ze ook zonder bakken eten, maar dan zijn ze wat ´´vochtiger´´
  • Gebruik de noten en gedroogd fruit die je in huis hebt, lekker vind.

Pistache Cranberry Kokos Bonbons

IMG_1842

Nodig:

  • 100g pistache nootjes
  • 80g geraspte gedroogde kokos
  • 60g kokos crème
  • 90ml (6el)stroop, honing, agave
  • 100g gedroogde cranberries
  • 50g cacao
  • 60ml stroop
  • 30g (2 el) kokos crème

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de pistache nootjes fijn in de keukenmachine.
  3. Voeg de kokos, kokoscreme en stroop toe en pureer tot een stevig deeg.
  4. Voeg de cranberries toe en pulseer 10x (je wilt de cranberries in stukjes hebben).
  5. Vorm kleine balletjes van het deeg.
  6. ‘’Bak’’ de balletjes 60 minuten. Laat afkoelen op de bakplaat.
  7. Doe de stroop en kokos crème in een bakje en verwarm 30-60 seconden in de magnetron, totdat ze vloeibaar zijn.
  8. Roer de cacao erdoor totdat het een dikke pasta wordt.
  9. Neem één grote theelepel cacao pasta en leg op de bovenkant van een balletje, duw
    het met je handen rondom de boven en zijkant van het balletje.
  10. Zet de balletjes een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  11. Bewaar in koelkast of diepvries.

Geeft 10-15 balletjes

Leave a Reply