Suikervrije Wortel Dadel Boekweit Repen

posted in: Repen, Snacks, Suikervrij, vegan | 1

Ik was de Allerhande aan het doorbladeren, iets wat ik elke maand met veel plezier doe. Want, hoewel ik er zelden
tot nooit een recept uit maak, levert het me wel vaker inspiratie op. Bepaalde combinaties, die mijn interesse wekken en
waarbij ik dan mijn eigen creativiteit erover heen gooi en dan vaak tot lekkere recepten kom.
Zo ook met dit recept, geïnspireerd op de banaan-dadel cake uit de Allerhande van deze maand en de behoefte om
weer eens een soort van ‘’Carrot Cake’’ te maken.

Tips:

  • Geen boekweitmeel? Volkoren meel is ook prima.
  • Gebruik bij voorkeur Mejool dadels of andere verse dadels. Geen
    gekonfijte, die zijn niet nat genoeg.

Suikervrije Wortel Dadel Boekweit Repen
Aangepast van Canella Vita

suikervrije wortel dadel repen

Nodig:

  • 10 dadels (90g zonder pit)
  • 225g wortel, geraspt
  • 225g appelmoes
  • 70g rozijnen
  • 25g gedroogde geraspte kokos
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el koekkruiden
  • 90g boekweitbloem
  • 1 tl bakpoeder

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een kleine ovenschaal of bakvorm met bakpapier.
  2. Snijdt de dadels heel fijn of pureer ze in de keukenmachine.
  3. Roer de wortel, appelmoes, rozijnen, kokos, vanille en koekkruiden door de dadels totdat alles
    goed gemengd is.
  4. Meng de bloem en bakpoeder in een aparte kom.
  5. Schep de bloem door het dadel-mengsel totdat het goed gemengd is.
  6. Bak 30 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat helemaal afkoelen in de vorm en snijdt dan in repen.

Geeft 9 repen

  1. Daphne

    Leuk recept! Ik heb het nu in de oven staan, ik ben benieuwd naar het resultaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.