Volkoren Appeltaart Wafels

posted in: Gebak | 4

Het werd de hoogste tijd om weer een keer wafels te maken. De volkoren wafels zijn nog altijd een van jullie favorieten, die zijn super
lekker. Maar toen ik Vegan Brunch aan het doorbladeren was om inspiratie op te doen, kwam op een wafel recept dat geen
gebruik maakte van bakpoeder, maar van gist. Kijk dat klinkt spannend :)
En als er dan ook nog eens een appeltaart variant is, dan kan mijn dag niet stuk, ik ben namelijk dol op de smaak van appeltaart
vulling, maar ik houd niet heel erg van de bodem.
En wat rook het huis lekker toen ik deze aan het maken was, als je een huis wilt verkopen zou ik deze wafels maken,
in plaats van appeltaart ;)

Tip:

  • Vet je wafelijzer goed in en spiek pas na 4 minuten, want anders blijft de wafel zeker
    aan de bovenkant plakken.
  • Laat de wafels goed afkoelen voordat je opbergt.
  • Warm ze even op in de broodrooster voordat je ze eet, zodat ze dat lekkere
    krokante korstje hebben.

Volkoren Appeltaart Wafels
Aangepast van Vegan Brunch

IMG_1852

Nodig:

  • 240ml warme melk
  • 1 tl droge gist
  • 120g volkoren bloem
  • 30g suiker
  • 55g kwark
  • 1/2tl vanille extract
  • 2 el water
  • 1/4 tl zout
  • 1/2tl kaneel
  • 1 kleine appel, fijngesneden
  • hand rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Meng de warme melk met het gist en laat 5 minuten staan.
  2. Meng de bloem, suiker, kwark en vanille.
  3. Roer het melk-gist mengsel erdoor totdat het een redelijk glad beslag is geworden.
  4. Roer het water erdoor.
  5. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1h op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm het wafelijzer voor en vet in met een beetje (zonnebloem) olie.
  7. Roer het zout, kaneel, appel en rozijnen door het gerezen beslag.
  8. Bak de wafels volgens de instructies van het wafelijzer.
  9. Laat helemaal afkoelen op een rooster

Geeft 6 wafels

4 Responses

  1. Mb82

    Klinkt heerlijk… Ik heb helaas geen wafelijzer. Hoe kan ik het beslag anders nog verwerken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.