Amarant Mueslirepen

posted in: Repen, Snacks | 0

Ja als je een zak amaranth koopt dan moet je er natuurlijk ook mee bakken :)
Dus weer een recept met amaranth, maar dit maal voor mueslirepen die ook nog eens glutenvrij zijn!
Heerlijk krokant, zoet, makkelijk te maken, maar wel een beetje kruimelig!

Amarant Mueslirepen

IMG_2059

IMG_2065

Nodig:

  • 50g gepofte amaranth
  • 55g Fruit and Fibre of cornflakes
  • 30g havermout
  • hand rozijnen
  • 75g honing of suikerstroop
  • 30g suiker
  • 60g pindakaas

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine ovenschaal met plasticfolie.
  2. Doe de honing, suiker en pindakaas in een klein pannetje en breng aan de kook.
    Laat 1-2 minuten onder af en toe roeren pruttelen, totdat het mengsel dik begint te worden.
  3. Meng ondertussen de amaranth, Fruit and Fibre, havermout en rozijnen in een grote kom.
  4. Schep het pindakaas-stroop mengsel door de droge ingredienten, totdat alles bedekt is met
    een laagje.
  5. Schep in de ovenschaal en duw stevig aan.
  6. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast en snijdt in repen

Geeft 6 repen

Leave a Reply