Appeltaart Appel

posted in: Desserts, Gebak, Snacks | 0

Ik weet dat de gemiddelde Nederland super dol is op appeltaart, maar zou ik iets bekennen?
Ik vind een appeltaart maar saai en ik vind het ook niet echt super lekker. Wat ik wel lekker vind?
Appeltaart vulling, de combinatie van appels met rozijnen, kaneel en suiker: Goddelijk!
En daarom zijn deze Appeltaart Appels zou geweldig, super veel appeltaartvulling en maar een beetje
bodem (die ik dus niet zo lekker vind) en ze zien er ook nog eens super schattig uit!

Appeltaart Appel

IMG_1844

Nodig:

  • 90g bloem
  • 65g havermout
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100g kwark
  • 75g basterdsuiker
  • 1/2 ei, geklutst
  • 6 appels
  • 1 tl kaneel
  • 4 el suiker
  • hand cranberries of rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Meng de bloem, havermout, bakpoeder en suiker.
  2. Roer de kwark en ei erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol in plasticfolie en leg 1h in de koelkast.
  4. Snijdt de bovenkant van de appels af en hol uit met een meloenbolletjes uitsteker.
  5. Snijdt het appelvruchtvlees in stukjes en meng met kaneel, suiker en cranberries.
  6. Zet de uitgeholde appels in een ovenschaal en vul ze met het appel-kaneel mengsel.
  7. Rol het deeg uit het snijdt er reepjes van.
  8. Leg de deegreepjes in een roosterpatroon op de appels en duw stevig aan.
  9. Giet water in de ovenschaal zodat de onderkant van de appels onder water staat (1 cm).
  10. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten op 200 graden Celsius.
  11. Haal het folie eraf en bak nogmaals 20 minuten.

Geeft 6 gevulde appels

Leave a Reply