Banaan Speculoos Pannenkoeken

posted in: Ontbijt | 0

Ik houd van Speculoos, ik kan het blijven zeggen, maar die combinatie van romig, zoet en speculaassmaak
het is en blijft geweldig!
Wat ik ook zo leuk vind aan Speculoos dat het dezelfde structuur heeft als pindakaas, dus in bijna elk
recept waar pindakaas gebruikt wordt, kan je ook Speculoos gebruiken. Zo ook bij dit heerlijke pannenkoeken recept!
En nog een pluspunt voor Speculoos? Het past perfect bij banaan, mijn favoriete bakfruit ;)

Banaan Speculoos Pannenkoeken

IMG_2100

IMG_2098

Nodig:

  • 1 kleine banaan
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 1 el Speculoospasta
  • 2 el melk
  • 30g volkorenbloem
  • 30g havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 el Speculooshagels

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olie op middelhoog vuur.
  2. Prak de 1/2 van de banaan fijn en snijdt de andere helft in kleine stukjes.
  3. Meng de Speculoos, lijnzaadmengsel, melk en banaan.
  4. Meng de bloem, havermout en bakpoeder in een grote kom.
  5. Schep de natte ingrediënten erdoor.
  6. Schep de Speculooshagel erdoor.
  7. Schep grote eetlepels beslag in de hete pan. Bak ze 3-4 minuten totdat de onderkant
    goudbruin is en de bovenkant stevig. Draai om en bak nogmaals 1-2 minuten.

Geeft 4 pannenkoeken, voor 1-2 personen

Leave a Reply