Chocolade Nutella Hazelnoot Taart

posted in: Gebak, Taart | 0

Voor deze taart heb je wat meer tijd nodig dan meeste recepten op deze blog, maar dan heb je ook wat.
Een heerlijke chocolade taart, gevuld met romige zoete Nutella boter crème en eromheen krokante hazelnoten
praline.
Het is een feestje in je mond en je gasten zullen onder de indruk zijn van jouw bakkunsten!

Chocolade Nutella  Hazelnoot Taart

Aangepast van Sweet Frosting
IMG_1795
IMG_1793
Nodig Chocoladecake:

  • 90g cacao
  • 180g bloem
  • 400g suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 225g boter
  • 5 eieren
  • 240ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 45g Nutella
  • 90g geroosterde hazelnoten, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Vet twee springvormen (24cm) in en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Klop de suiker en boter met een mixer tot ze licht en luchtig zijn.
  3. Roer de Nutella erdoor.
  4. Klop de eieren er één voor één door. Klop de vanille erdoor.
  5. Meng de cacao, bloem, bakpoeder en zout in een aparte kom.
  6. Schep de karnemelk en het bloemmengsel om en om door het beslag (ieder in twee delen).
  7. Schep de hazelnoten erdoor.
  8. Bak de cakes in 30-40 minuten gaar, een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  9. Laat helemaal afkoelen.

Nodig Boter crème

  • 160g boter
  • 150g poedersuiker
  • 65g Nutella

Hoe maak je het:

  1. Klop de boter en Nutella tot een homogene massa.
  2. Klop de poedersuiker erdoor en mix 2-3 minuten tot een luchtig mengsel.

Nodig hazelnootpraline:

  • 28g boter
  • 1/2 tl baking soda
  • snuf zout
  • 250g suiker
  • 60ml water
  • 3 el honing
  • 70g hazelnoten, grof gehakt

Hoe maak je het:

  1. Bedek een grote snijplank of bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker, water en honing in een steelpan en verhit tot 160 graden Celsius.
  3. Roer de baking soda en zout erdoor. Pas op want het gaat heel erg bubbelen.
  4. Roer de hazelnoten erdoor.
  5. Giet het mengsel op de bakplaat en laat hard worden.
  6. Doe de stukken in een plastic zak en sla met een stevig voorwerp tot gruis.

Hoe zet je de taart in elkaar?

  1. Neem één cake en besmeer met Nutella, verdeel vervolgens de 1/2 van de boter crème erover.
  2. Leg de tweede cake erop en bedek de boven en zijkant met de rest van de boter crème.
  3. Verdeel de hazelnootpraline over de zij en bovenkant.
  4. Garneer eventueel nog met extra gesmolten chocolade.

 

Leave a Reply