Gepofte Amaranth Cruesli

posted in: Glutenvrij, Ontbijt, Snacks, vegan | 0

Amaranth ik scheef en bakte er al eerder mee en ik blijf het een leuk graan vinden om mee te bakken.
Zeker het poffen is leuk.
Ik word zo blij van die kleine korreltjes die zodra ze in een gloeiendhete pan vallen alle kanten op beginnen
te springen en van goudbruin in witte zachte luchtige korreltjes veranderen.
En het leuke geluid dat poffen met zich meebrengt, het is net regen op een tentdoek of op het zolderdak, zo
gezellig.

Gepofte Amaranth Cruesli

IMG_2034

Nodig:

  • 70g gepofte amaranth
  • 120g muesli
  • 35g lijnzaad
  • 50g pindakaas
  • 70g suikerstroop of honing
  • 3 el appelmoes
  • hand rozijnen
  • hand gedroogde banaan

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de pindakaas en suikerstroop in een kleine pannetje, totdat deze gesmolten zijn.
  3. Meng ondertussen in een grote kom de amaranth, muesli en lijnzaad.
  4. Schep het pindakaas-suikerstroopmengsel en de appelmoes door de droge ingrediënten.
  5. Schep op de bakplaat en bak 25-30 minuten, roer tussendoor één keer door.
  6. Laat helemaal afkoelen en roer dan de rozijnen en banaan erdoor.

Geeft 6-8 porties

Leave a Reply