Lijnzaad-Kokos Crackers

posted in: Brood, Snacks | 5

Dit recept werd al eerder gepubliceerd, maar ik heb betere foto’s gemaakt en ik
vind dat dit recept opnieuw onder de aandacht mag komen!


Lijnzaad, oh lijnzaad how I love dy….
Nee serieus lijnzaad het is geweldig! Supergezonde heerlijke kleine zaadjes die je zo’n beetje overal door kan heengooien, maar valt het je ook nooit op dat die arme kleine lieve lijnzaad nooit eens de hoofdrol krijgt? Nou in dit recept voor heerlijk knapperige zelfgemaakte crackers krijgt hij eindelijk een keer een hoofdrol en al zeg ik het zelf de spotlight staat hem goed…

Lijnzaad-kokos crackers

Nodig:

  • 65g volkorenbloem
  • 35g gemalen lijnzaad
  • 25g gedroogde kokos
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde gist
  • +/- 125 ml lauwwarm water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Meng het meel, lijnzaad, kokos en zout.
  3. Roer het gist en 100 ml water door het bloemmengsel tot het een deeg vormt, is het te droog voeg dan de rest van het water toe.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte totdat het een hele dunne deegplak (maar echt dun!) is.
  5. Steek of snijdt er vormpjes uit en leg op de bakpapier.
  6. Bak 12-15 minuten totdat ze krokant en lichtbruin zijn.
Geeft 6-8 middelgrote crackers 

5 Responses

  1. Anonymous

    Dit recept is bij mij meteen een klassieker geworden – zooo lekker en toch zo gezond ;-). Ik hou van chewey (je kunt er een beetje op kauwen) Ik doe in het beslag wat rozemarijn of basicilum en bestrooi de crackers met grof zeezout voordat ze de oven ingaan. Jummie.

    Je kunt er ook dunne stengels van rollen. Dan worden het lijnzaadzoutstengels of lijnzaadsoepstengels.

    Ik ben lang op zoek geweest naar manieren om lijnzaad in mijn dieet te verwerken, dit is DE manier!

  2. De Bakparade

    @Anoniem
    Dankjewel voor je super lieve reactie. Er stengels van maken klinkt ook echt super goed, dat ga ik ook eens proberen!

    @Charissa
    Ik heb het van Zonnatura gehad dan kan je het lekker makkelijk in de normale supermarkt kopen, maar je kan het ook in de biologische winkel kopen. Het maakt niet zo super veel uit.

  3. Anonymous

    De bakparade is mijn favoriete kooksite omdat hij lekkere en gezonde recepten heeft.

    Heb je geen nieuwsbrief? Ik bedoel kan men van jou geen e-mail geen met de laatst toegevoegd recept zoals op andere kooksites?

    Alvast bedankt voor jouw reactie

    Groet,
    Madelief

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.