De Lekkerste Cruesli Ooit

posted in: Ontbijt, Snacks, vegan | 4

Ik vertelde het al in de review van Lieke is Vrij, ik heb denk ik de lekkerste cruesli tot nu toe gemaakt.
Ik weet het, het is moeilijk te geloven met zoveel cruesli recepten die
er al op mijn blog staan, maar toch vind ik dit denk ik de lekkerste.
Hoewel de Chocolade Speculoos Cruesli, ook super lekker is…
Ik gebruik in dit recept één kop, dit is in mijn geval 200ml, maar het komt niet
super nauw als het iets meer of minder is, is het ook geen probleem!

De Lekkerste Cruesli Ooit

IMG_2361
Nodig:

  • 1 kop muesli (ik gebruikte die van Lieke is Vrij)
  • 1 kop havermout
  • 1 kop kokos
  • 4 el pindakaas
  • 3 el stroop of honing

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de muesli, havermout en kokos in een grote kom.
  3. Verwarm de pindakaas en stroop in een klein steelpannetje, totdat ze gemengd zijn en
    vloeibaar.
  4. Giet het pindakaas-stroop mengsel over het mueslimengsel en roer totdat alles een
    laagje heeft.
  5. Spreid uit op de bakplaat en bak 30 minuten, roer tussendoor één of twee keer.
  6. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos.
Geeft 4-6 porties

4 Responses

  1. Hoi Inge, kan het zijn dat deze in het kerstpakketje zat? Ik had een heel lekker zakje cruesli achtig iets maar kan niet vinden wat het precies was! groetjes

    • Hey Inge,
      Nee helaas niet…
      Dat was een noten/zaden mengsel gemaakt zoals de sesamzaadrepen

  2. Vraagje Inge: waar in de oven schuif je die bakplaat? Heb zo eens een cruesli receptje van jou geprobeerd, in het midden van de oven, maar was keihard en dus moeten wegdoen.

    • Dat heeft niet te maken met waar je in de oven bakt, maar hoe lang en hoe hoog de temperatuur is. Ik houd zelf van hele krokante muesli, ook omdat hij door de yoghurt redelijk snel zacht wordt. Wil je hem zachter hebben, dan zou je hem bijvoorbeeld 10 minuten korter te bakken of de temperatuur 10-20 graden lager te bakken.

Leave a Reply