Knapperige Quinoa Kokos Koekjes

posted in: Koekjes | 1

Deze week wil ik jullie laten zien hoe veelzijdig quinoa is, je kan het natuurlijk
gebruiken in plaats van rijst bij een lekkere curry, maar je kan er veel meer mee,
zoals koekjes bakken!
Wat zijn deze koekjes lekker, knapperig en bros vanbinnen met een heerlijke
kokos smaak. Het is een beetje een combinatie tussen kokosmacronen en een lange vinger.
In één woord geweldig :)

Knapperige Quinoa Kokos Koekjes|

Aangepast van Anja’s Food for Tought
IMG_2311
Nodig:

  • 50g suiker
  • 30g kokosboter
  • 3 el (kokos)melk
  • 55g quinoavlokken
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 40g gedroogde kokos

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de kokosboter even in de magnetron zodat deze zacht is.
  3. Roer de suiker en melk door de kokosboter.
  4. Meng in een andere kom de quinoavlokken, zout en bakpoeder.
  5. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  6. Schep de kokos erdoor.
  7. Vorm kleine balletjes van het beslag, dit gaat het beste door een eetlepel beslag
    flink in je handen samen te knijpen en dan tussen je handpalmen tot een balletje te rollen.
  8. Leg de balletjes op de bakplaat en duw een beetje plat.
  9. Bak de koekjes 15 minuten, haal ze uit de oven, draai om en laat nog 5 minuten op de bakplaat
    afkoelen.

Geeft 10 kleine koekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.