Marshmallow Cakeballetjes

posted in: Gebak, Glutenvrij, Snacks | 0

Zoals ik beloofde bij de review van Lieke is Vrij een recept met de cakemix,
en wat voor één…
Heerlijke cakepops met zachte zoete stukjes marshmallows, romige crème fraîche
en een heerlijk krokant chocoladelaagje.

Marshmallow Cakeballetjes

IMG_2273

IMG_2277

Nodig:

  • 1/2 pak Lieke is Vrij Cakemix
  • 200ml appelmoes
  • 2 el lijnzaad + 4 el heet water
  • 6 marshmallows
  • 1 grote el crème fraîche
  • 150g pure chocolade

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm
    met bakpapier.
  2. Meng de appelmoes en lijnzaad.
  3. Schep de cakemix door het appelmoes-lijnzaad mengsel.
  4. Knip de marshmallows in vieren en roer door het beslag.
  5. Schep het beslag in de springvorm.
  6. Bak 50-60 minuten todat een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat helemaal afkoelen.
  8. Verkruimel de cake in een grote kom.
  9. Roer de crème fraîche erdoor, totdat een stevig deeg ontstaat.
  10. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  11. Vorm balletjes van het deeg en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  12. Zet de balletjes 15 minuten in de diepvries.
  13. Smelt ondertussen de chocolade.
  14. Doop de balletjes één voor één in de chocolade en leg ze wederom
    op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat helemaal opstijven.

Geeft 15-20 balletjes

Leave a Reply