Quinoa Crackers

posted in: Brood, Snacks, vegan | 2

Ik ben dol op knapperige dingen en ik eet ook heel vaak crackers, maar ik maak ze eigenlijk
nooit zelf. Maar dat gaat zeker ontvangen nu ik dit recept heb ontdekt, heerlijk knapperig, licht zoet
en ook nog eens super gezond :)

Tips:

  • Je kan de crackers zo groot of zo klein snijden als je zelf wilt.
  • Als je echt zoete crackers wil, moet je meer suiker toevoegen.
  • Je kan de crackers ook hartig maken door kruiden als oregano of rozemarijn
    toe te voegen.

Quinoa CrackersAangepast van Mr Breakfast
IMG_2473
Nodig:

  • 55g quinoavlokken
  • 60g havermout
  • 40g lijnzaad
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 80ml melk
  • 60ml water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Maal de quinoavlokken, havermout en lijnzaad met de staafmixer of in een keukenmachine fijn.
  3. Roer de suiker, kaneel, zout en bakpoeder erdoor.
  4. Roer de melk en water erdoor en laat 2 minuten staan.
  5. Leg een vel bakpapier op het aanrecht, leg hier het deeg op en daarop een stuk plastic folie.
    Rol het deeg uit tot 3-4 mm dik.
  6. Leg de deegplak met bakpapier op de bakplaat en bak 10 minuten.
  7. Laat 10 minuten afkoelen en snijdt in stukken.
  8. Bak nogmaals 20 minuten op 175 graden, maar draai ze halverwege één keer om.
  9. Laat afkoelen in de oven en bewaar daarna in een luchtdichte doos.

Geeft 20-30 kleine crackers

2 Responses

    • Inge

      Ik ben niet tegen suiker, als je dat wel bent staat het je helemaal vrij om bv stevia te gebruiken
      en er staan meer dan genoeg wel suikervrije recepten op de blog als je op receptenindex klikt
      heb je een hele categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.