Tropische Vruchtenspread

posted in: Dips en spreads | 5

Ik vind zelf broodbeleg maken zó leuk, zodra je een beetje een goed basisrecept hebt,
kan je er zo mee los variëren en je bepaalt helemaal zelf wat erin gaat.
Wat ik eerst met hummus had (ik heb zo veel verschillende varianten gemaakt),
heb ik nu met deze heerlijke fruitspread. Super makkelijk, super snel en je kan er makkelijk mee
variëren. Je zou mango of perziken of bosbessen kunnen gebruiken in plaats van de ananas
(gebruik dan wel wat meer suiker), je kan de kokos weglaten, misschien wat kaneel toevoegen?
Laat je creativiteit er op los! En laat mij natuurlijk weten, wat jou goddelijk combinatie was ;)

Tropische Vruchtenspread

Tropische Vruchtenspread

Nodig:

  • 1 blik (+/- 300g) ananas op lichte siroop
  • 2 grote bananen
  • 2 el suiker
  • 2 el geraspte kokos
  • sap 1/2 citroen

Hoe maak je het:

  1. Snijdt de ananas in kleine stukjes en prak de banaan fijn.
  2. Doe de ananas, banaan, suiker en citroen in een kleine steelpan en breng aan de kook.
  3. Laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes koken, terwijl je af en toe roert. Je wilt een dik mengsel
    krijgen, een beetje met de dikte van kwark.
  4. Roer de kokos erdoor.
  5. Schep in een grote pot en bewaar in de koelkast. Heerlijk op brood, door de yoghurt of
    zo.

Geeft een grote pot van 1/2 liter.

5 Responses

  1. Ik had een vraag. Kan het ook met verse ananas?
    Probeer zo min mogelijk uit blik te eten en zoveel mogelijk vers.

    Hoor het graag.

  2. Is suiker te vervangen?
    Gbbruik nl absoluut geen suiker en stropen etc.

    • Nee ik denk niet dat dat kan, misschien zou je het met stevia kunnen proberen, maar het is dan wel minder lang houdbaar.

Leave a Reply