Banaan Brood Cakeballetjes

posted in: Cake, Gebak, Snacks, vegan | 0

Volgens mij heb ik een nieuwe obsessie!
Wat?
Cakepops oftewel cakeballetjes.
Ze zijn zo leuk om te maken, ze zien er super schattig uit, er is super veel variatie en
en ze zijn het ideale kleine hapje.
Dus vandaag weer een variant, dit keer met banaanbrood en pindakaas! Want
mijn twee favoriete ingrediënten moet natuurlijk weer eens gebruik worden ;)

Tips:

  • Je kan ook één groot banaanbrood bakken in plaats van muffins, bak het dan wel langer.
  • Je kan voor of jam of pindakaas kiezen, of je doet van de ieder de helft.
  • Garneer de balletjes met wat je leuk vind: hagelslag, versiersels, zilver balletjes.

Banaan Brood Cakeballetjes
IMG_2260
IMG_2267
Nodig:

  • 85g pindakaas
  • 80g suiker
  • 175g banaan (2 kleine)
  • 120g volkoren bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el melk + 1tl azijn
  • 2 el jam of 4 el pindakaas
  • chocolade

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een muffinvorm in.
  2. Meng de pindakaas en suiker.
  3. Prak de bananen fijn en roer door de pindakaas en suiker.
  4. Roer de melk met azijn door het pindakaasmengsel.
  5. Meng de bloem en bakpoeder in een aparte kom.
  6. Schep de natte ingrediënten door de droge, totdat alles net gemengd is.
  7. Bak 25-30 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, haal eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
  9. Verkruimel de cake, totdat het op broodkruim lijkt.
  10. Roer de jam of pindakaas erdoor en kneed met je handen, totdat er
    een soort dik deeg ontstaat.
  11. Rol kleine balletjes van het deeg en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  12. Zet 30 minuten in de diepvries.
  13. Smelt de chocolade en doop de balletjes één voor één in de chocolade. Laat de
    chocolade een beetje hard worden en bestrooi dan met wat hagelslag.
  14. Laat opstijven op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Geeft 15-20 cakeballetjes

Leave a Reply