Chocolademousse Feesttaart

posted in: Gebak, Snacks, Taart | 0

Stiekem vind ik altijd het leukst aan mijn verjaardag, dat ik me helemaal mag uitleven op een aantal
heerlijke taarten. Eentje voor mijn huisgenoten en één of als ik geluk heb twee voor het feestje met mijn familie.
En dit jaar had ik geluk, want ik maakte maar liefst drie taarten, waarvan dit de eerste is die online komt.
Een heerlijke, super deluxe taart waarvan iedereen zal smullen!

En jullie natuurlijk heel erg bedankt voor alle felicitaties!

Chocolademousse Feesttaart

IMG_2328

Nodig voor cake:

  • 50g boter, gesmolten
  • 180g suiker
  • 4 eieren
  • 100g bloem
  • 110g maïzena
  • snuf zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een springvorm van 24cm doorsnee
    met bakpapier en vet de ring in.
  2. Doe de eieren in een kom en klop deze au-bain marie 10 minuten totdat de eieren licht en luchtig zijn.
  3. Klop de suiker er schep voor schep door en mix verder totdat het mengsel afgekoeld is.
  4. Schep voorzichtig de bloem, maïzena en zout er door.
  5. Roer voorzichtig de boter erdoor.
  6. Bak de cake 30-40 minuten, totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  7. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Nodig voor chocolademousse:

  • 225g pure chocolade
  • 70g boter
  • 375ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el honing

Hoe maak je het:

  1. Smelt de chocolade en boter au-bain marie.
  2. Klop ondertussen de slagroom en suiker totdat het een stevig mengsel is.
  3. Klop vervolgens de eieren en honing tot een luchtig mengsel.
  4. Schep de chocolade en eieren door de slagroom. Doe dit heel voorzichtig, zodat
    er zo min mogelijk lucht verloren gaat.
  5. Laat minimaal 1h opstijven in de koelkast.

Nodig voor in elkaar zetten:

  • zak m&m’s
  • 180g pure chocolade
  • 1 el honing
  • 160ml slagroom

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine kom met plastic folie.
  2. Snijdt de cake in plakken en verdeel deze over de bodem en randen van de kom.
  3. Besmeer de cakelaag met chocolademousse en verdeel hier een grote hand fijngeslagen M&M’s over.
  4. Leg nog een cakelaag in het midden, besmeer weer met chocolademousse en dek af met een laatste cakelaag.
  5. Leg de bodem van een springvorm op de kom en leg daarop iets zwaars. Zet het minimaal 30 minuten in de diepvries.
  6. Maak het glazuur door de slagroom tot net onder het kookpunt te verhitten en vervolgens over de chocolade en honing
    te gieten. Laat 2 minuten staan totdat het helemaal gesmolten is.
  7. Keer de taart om op een rooster waaronder je een bakblik hebt staan. Verwijder het plastic en giet
    het glazuur over de bovenkant van de taart zodat de taart helemaal bedekt is.
  8. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de diepvries.

Geeft 10-12 stukken

 

Leave a Reply