Gezondere Chocolade Cake Pops

posted in: Cake, Gebak, Snacks | 0

Cakepops ze zien er altijd zo lief en schattig uit.
Ze hebben een heel hoog die-wil-ik-ook-maken gehalte.
Maar ze zijn vaak ook niet zo heel erg gezond, gemaakt met boter crème
en heel veel suiker, dat moet toch beter kunnen?
Deze cakepops worden gemaakt met jam in plaats van boter crème, dat geeft ze een heerlijke
fruitige smaak die heel goed bij de chocolade smaak past en ze ook nog wat gezonder maakt!
En geef toe ze zien er toch super leuk uit :)

Gezondere Chocolade Cake Pops
IMG_2036
IMG_2040
IMG_2042
IMG_2046
IMG_2048
IMG_2055
Nodig:

  • 90g bloem
  • 90g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 20g cacao
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 45g yoghurt
  • 60ml melk
  • 100g jam
  • candy melts of chocolade
  • sprinkles

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de bloem, suiker, vanille suiker, cacao en bakpoeder in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom het lijnzaad, yoghurt en melk.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge en roer totdat het nét gemengd is.
  5. Schep het beslag in de springvorm en bak 25-30 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat helemaal afkoelen.
  7. Snijdt eventueel hard geworden stukken eraf en verkruimel de cake met je handen.
  8. Roer de jam er goed door.
  9. Vorm kleine balletjes door het cakemengsel stevig samen te knijpen.
  10. Laat de balletjes 30 minuten opstijven in koelkast of diepvries.
  11. Smelt de candy melts of chocolade.
  12. Dompel de balletjes in de gesmolten candy melts of chocolade en leg op een
    met bakpapier bekleedde snijplank.
  13. Steek eventueel de stokjes erin en besprenkel met sprinkles.
  14. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Geeft 10-15 cake pops

Leave a Reply