Een lezer herinnerde me eraan dat ik beloofd had dat ik nog een keer mijn
recept voor zelfgemaakte speculoos zou posten.
En aan mijn belofte moet ik me natuurlijk houden, dus bij deze!
Tips:
- Je kan eventueel ook andere koekjes gebruiken.
- Je kan eventueel kokosboter gebruiken.
- Gebruik liever geen ‘’normale’’ melk, die is minder lang houdbaar.
- 230g speculaas
- 25g lichtbruine basterdsuiker
- 200ml kokosmelk
- 20g boter, gesmolten
- 1tl kaneel
Hoe maak je het:
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
- Bewaar in de koelkast
Geeft 1 middelgrote pot.
Pindakaas en Chocolade IJssnoepjes | De Bakparade De Bakparade
[…] Speculoos […]
Lot
Door de speculaas is dit ook vrij veel suiker, de smaak vind ik heerlijk maar wil de suiker niet.
Inge
Haha tja, je zou de speculoos hummus kunnen proberen: https://www.debakparade.nl/speculoos-hummus/
Karin
Geweldig recept, dank je wel! Ik dacht even dat het mengsel veel te dun was geworden, maar de kokosmelk stijft natuurlijk enorm op in de koelkast. Ik heb nog een extra theelepel speculaaskruiden toegevoegd, en het is extreem goed gelukt. Precies de goede consistentie. En veel lekkerder dan speculoospasta!
Roxy
Super lekker alleen het smaakt niet echt naar speculoos
Marieke
Ik wil zelf speculoos gaan maken maar ik weet niet goed hoe ik het moet doen.
Zouden jullie mij het recept door kunnen sturen naar mij mail?
Mijn mail [email protected]
alvast bedankt.
Groeten van Marieke van der Hart.
Inge
Beste Marieke,
Het recept en instructies kan je hierboven vinden, hopelijk let het om met dit recept om zelf speculoos te maken.
Groeten,
Inge