Suikervrije Papaya Kokos Muffins

Een papaya ziet er altijd zó mooi uit, die zwarte pitten die super sterk contrasteren
met het prachtige oranje-rode vruchtvlees. Super mooi.

IMG_2623
IMG_2624
Maar als ik heel eerlijk ben, heb ik papaya’s nooit echt lekker gevonden, misschien
had ik nooit echt goed rijpe of de verkeerde variant, maar ik vond dat ze altijd een
nare bijsmaak hadden.
Maar jullie weten dat ik geloof in het principe dat je ALLES lekker kan maken
als je er maar wat moeite en liefde in steekt.
Dus ik ging aan de slag om een lekker recept met papaya te maken, ik kon in
eerste instantie niet echt iets vinden… Maar toen kwam ik een recept tegen
waarbij papaya met kokos gecombineerd werd en jullie weten dat ik dol ben op kokos.
Dat kon wel eens lekker zijn…
En zo ging ik aan de slag, ik woog af, mengde, roerde en schepte de vormpjes vol en de
muffins gingen de oven in. En het begon lekker te ruiken, en niet zomaar lekker, maar
goddelijk lekker. Ik werd er (in combinatie met het zonnetje dat de keuken in scheen) helemaal
blij en zomers van.
Dus wijze les? Met een beetje liefde en moeite wordt iets bijna altijd lekker ;)


Suikervrije Papaya Kokos Muffins
Aangepast van Skinny Taste

IMG_2631
Nodig:

  • 1 eetrijpe EAT ME  papaya van Nature’s Pride 
  • 60g bloem
  • 60g muesli
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 55g gedroogde geraspte kokos
  • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el heet water
  • 2 el yoghurt
  • 50g dadelpuree (of 50g dadels weken en dan zelf pureren)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en zet 6 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Snijdt de papaya door de helft, schep de zwarte pitten eruit en gooi weg, schep vervolgens het vruchtvlees eruit
    en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Roer het lijnzaad, yoghurt en dadelpuree erdoor en pureer nog kort, zodat alles goed gemengd is.
  4. Meng in een aparte kom de bloem, muesli, bakpoeder, zout en kokos.
  5. Schep het papaya-mengsel door de droge ingrediënten, totdat alles net gemengd is.
  6. Schep het beslag in de vormpjes en bak ze 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
  7. Laat afkoelen op een rooster.

Geeft 6 muffins
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Nature’s Pride.

Leave a Reply