Banaan Mango Witte Chocolade Brood

posted in: Brood, Cake, Snacks | 1

Zou ik jullie iets opbiechten?
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind witte chocolade écht heel erg lekker, misschien is het
wel mijn favoriete chocolade; hoewel een stukje pure chocolade op zijn tijd ook heel erg lekker is.
Maar ik schaam me er een beetje voor, want ja ik weet dat witte chocolade geen chocolade mag heten
omdat er geen cacao in zit.
Maar weet je wat? Het maakt me niet uit, ik vind het gewoon lekker!
En als je dan ook nog eens combineert met banaan en mango? Dan krijg je iets heel erg lekkers!
Het zoete vanille van de witte chocolade combineert perfect met het zoete tropische van de banaan
en het zoete maar ook romige van de mango. Een echte aanrader!

Banaan Mango Witte Chocolade Brood
Aangepast van Sally’s Baking Addiction

 IMG_2110
IMG_2108
Nodig:

  • 60g bloem
  • 60g havermout
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 80g dadels
  • 40g (mango)appelmoes
  • 1 el lijnzaad + 3el heet water
  • 2 kleine bananen
  • 55g kwark
  • 50g witte chocolade, fijngesneden
  • 80g mango, fijngesneden
  • 20g + 1 el kokos

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de bloem, havermout, zout en bakpoeder in een grote kom.
  3. Snijdt de dadels heel fijn.
  4. Prak de bananen fijn en roer het lijnzaadmengsel, appelmoes, dadels en kwark erdoor.
  5. Schep de dadels door het banaanmengsel.
  6. Schep het banaan-dadelmengsel door de droge ingrediënten.
  7. Schep de chocolade, mango en 20g kokos erdoor.
  8. Schep het beslag in de vorm en bestrooi met de laatste eetlepel kokos.
  9. Bak 45-50 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Mocht het brood te bruin worden
    dan kan je het brood afdekken met aluminiumfolie.
  10. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.

Geeft 6 stukken brood

  1. Inge

    Hoi Inge,
    ik heb hem nu twee keer gemaakt, en hij is inderdaad super lekker. Ik had er een beetje meer mangostukjes ingedaan, maar juist maar 1 banaan. En bij gebrek aan kwark yoghurt. Tweede keer heb ik er al wat extra bloem bijgedaan, maar hij bleef vrij nat. En dan was mijn bakvorm zelfs wat groter en het brood dus wat platter.
    Hoe is de substantie bij jou? Zo op zich misschien ook wel het proberen waard, want het blijft heel fudgy, beetje brownie achtig.
    groetjes Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.