Gekruide en Zoete Kokoschips

posted in: Snacks | 0

Ben je eens op zoek naar een heel andere snack?
Dan zijn deze heerlijke kokoschips een echte aanrader. Het kost wat moeite om te
maken, maar dan heb je wel iets heel erg lekkers.
We mengde ze ook met nootjes, voor een heerlijke deluxe soort van studentenhaver!

Gekruide en Zoete Kokoschips

Nodig:

Hoe maak je het:
  1. Sla de ogen aan de bovenkant van de kokosnoot met een hamer en beitel door.
  2. Laat het water er uit lopen (en drink op) en wikkel de noot in een theedoek. Sla er een aantal keer op met een hamer totdat de noot gebroken is.
  3. Verwijder de bruine harige schil dit kan je doen door een mes tussen het vruchtvlees en de schil te wrikken.
  4. Schaaf de kokosnoot tot chips met een dunschiller of met een mes.
  5. Droog de chips 1h in een oven op 50 graden Celsius.
  6. Meng de kokoschips met de kerrie en olie of met de koekkruiden en honing.
  7. Verwarm een koekenpan en bak de chips een paar minuten totdat ze geurig zijn.
  8. Laat helemaal afkoelen, totdat ze knapperig zijn.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Nature’s Pride.

Leave a Reply