Zuurdesem Pesto Crackers

posted in: Brood, Snacks | 3

Ik had nooit gedacht dat ik zoveel plezier zou beleven aan een zuurdesem starter.
Het is net het perfecte huisdier, je zet hem in de koelkast en je hoeft hem maar
één keer per week ‘’eten’’ (=bloem en water) te geven en hij blijft gewoon leven.
En de mogelijkheden om het te gebruiken lijken wel eindeloos. Ik maakte al een aantal soorten
brood, maar deze heerlijke crackers vielen tot nu toe het meeste in de smaak.

Nu weet ik dat niet iedereen een zuurdesem starter heeft, wil je graag een beetje van de mijne hebben?
Stuur me een mailtje (debakparade@gmail.com) en voor de verzendkosten en een kleine bijdrage (1 euro) komt hij naar je toe.

Zuurdesem Pesto Crackers

IMG_2693

Nodig:

  • 215g zuurdesem starter
  • 120-140g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 1/2 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Kneed de zuurdesemstarter, bloem, olie, pesto en zout met de deeghaken van een mixer tot
    een egaal deeg. Kneed daarna een paar minuten.
  3. Laat het deeg 2-4h rijzen op een warme plek.
  4. Rol het deeg uit tot ongeveer 3mm dik,  op een met bloem bestoven oppervlakte en snijdt in cracker vorm.
  5. Leg op de bakplaat en prik met een vork in elke cracker een paar gaatjes.
  6. Bak de crackers 10 minuten. Voor hele knapperige crackers laat je de crackers afkoelen in de oven, voor
    knapperig maar niet super knapperig laat je ze afkoelen op de bakplaat buiten de oven.

Geeft 20 kleine crackers

3 Responses

  1. […] Ik schreef al eerder over zuurdesem op mijn blog en maakte er al eerder een aantal recepten mee, zoals:- Zuurdesem Rozemarijn Stengels- Zuurdesem Pesto Crackers […]

  2. Ik zou de oven na het rijzen pas aanzetten.

    • Ik vind het ook altijd zo stom dat het aan het begin van een recept staat haha, dus je hebt helemaal gelijk!

Leave a Reply