Food Blog Swap: Tropische Chocolade Kokoskoekjes

posted in: Koekjes, Snacks | 0
koekjes kokos

Soms kunnen ideeen heel erg leuk zijn, maar dan gaat er iets mis en werkt je idee niet. Zo ook het geval bij de kokoskoekjes van Zusjes Koken Over die ik wilde maken voor de Foodblog Swap van Juni. Het recept leek te simpel scheidt twee eieren, klop het eiwit op met wat suiker voeg kokos toe en voila je hebt heerlijke koekjes. Maar het scheiden van de eieren mislukte niet 1 maar 2 keer :(
En toen zat ik met een enorme bak aan eiwit dat niet stijf wou worden omdat er een heel klein beetje eigeel bij zat. Wat te doen? Het was 8 uur s avonds en de winkel was dicht. Ik besloot er dan maar een andere draai aan te geven en er een soort van kokosmakronen van de maken, die verbazingwekend lekker bleken te zijn. Hoewel het recept voor de kokoskoekjes nog op de planning staat, net als de pasta met gekarameliseerde uien en vijgen en de noedelsoep.

Tropische Chocolade Kokoskoekjes

koekjes kokos
koekjes kokos

Nodig:

  • 4 eiwitten
  • 150g suiker
  • 150g kokos
  • 50g fijngehakte, pure chocolade
  • 100g gedroogd tropisch fruit, in stukjes
Hoe maak je het:
  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Klop de eiwitten met de suiker en een snuf zout totdat ze de dikte van slagroom hebben.
  3. Roer de kokos erdoor.
  4. Schep de chocolade en gedroogd tropisch fruit door.
  5. Neem een eetlepel deeg en knijp samen tot een balletje. Leg op de bakplaat en duw plaat.
  6. Bak de koekjes 15 minuten totdat ze mooi lichtbruin zijn, laat ze af koelen op de bakplaat ze worden dan steviger.
Geeft 10 koekjes 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.