Gastblog Serçe van Kunst&Koffie

posted in: Uncategorized | 2

Ik vroeg een aantal weken geleden of er mensen waren die Vandaag een gastblog van Serçe van Kunst&Koffie, een mooie blog met superveel mooie foto’s. Geniet vandaag van haar heerlijke recept voor bananenbrood. En neem zeker een kijkje op haar blog :). 


Vegan friendly banana bread 

[of simpel gezegd: bananenbrood zonder ei ;-)]

Dit is het allersimpelste recept voor banana bread ooit. Het klinkt misschien dramatisch, maar ik durf te wedden dat echt niemand dit recept kan verprutsen. En nog een mooi voordeel: het is ook vegan proof!
Goed, durf je de uitdaging aan?

Basisingrediënten– 5 rijpe bananen– 300 gram bloem– 150 gram boter (kamertemperatuur of even 20 seconden in de magnetron)– 75 gram suiker– 1 zakje bakpoeder

Extra’s voor de liefhebber– Een handje amandelen, grofgehakt– 5 blokjes (ca. 20 gram) pure chocolade, grofgehakt– (maar denk bijv. ook aan walnoten, cranberries of andere bessen)

Daar gaan we:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een cakevorm met bakpapier. Je kan de cakevorm ook invetten, maar het fijne aan bakpapier is dat je het bananenbrood heel simpel uit het blik kan tillen na afloop J.
Gooi de gepelde bananen samen met alle ingrediënten in een grote beslagkom. Prak of kneed alles tot een mooi samenhangend deeg. Ik kneed het gewoon met m’n blote handen, hups hups, en binnen 3 minuten heb je een goed, plakkerig en een beetje dikkig deeg.
Giet (of lepel) alles in de cakevorm en bak het brood ongeveer een uur af op 175 graden Celsius. Het bananenbrood is goed als ‘ie bruin/goud kleurt. Een satéprikker moet schoon uit het brood komen. 
Even laten afkoelen en dan… smullen maar!

Tips & alternatieven
–  Heb je hele grote bananen, dan heb je aan 4 genoeg.– Je kan de suiker vervangen door honing, en de bloem door elk ander meel naar keuze.– 1 zakje bakpoeder staat gelijk aan 3 afgestreken theelepels bakpoeder.– Woon je alleen en zie je jezelf al 5 plakken bananenbrood per dag wegwerken? (Ik spreek uit ervaring). Dit bananenbrood is gelukkig heel goed in te vriezen :-).– Je kan het recept trouwens ook prima halveren!
– 
Geen keukenweegschaal? Gebruik een medium koffiekopje als afmeting:2 kopjes meel1 kopje boter½ kopje suiker

Works like charm 3>

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd naar jullie resultaten :-)
x Serçe
(www.kunstenkoffie.blogspot.nl)

2 Responses

  1. Anonymous

    Ik heb het gisteren gemaakt, ik had het nog nooit gegeten maar het is erg lekker. In plaats van de boter heb ik zelfgemaakte appelmoes zonder suiker gebruikt. Ik heb er wel 50 gram chocolade door gedaan :) De volgende keer doe ik er nog kaneel in denk ik. Bedankt voor dit lekkere recept!

  2. […] Stonden er twee guestposts online van Jo-anne en van Serce. […]

Leave a Reply