Ik waarschuw je bij voorbaat dit is lekker, dit is heel lekker, dit is ik eet-met-gemak-het-hele-recept-in-mijn-eentje-in-een-dag-op lekker.
De combinatie van het zoete van de chocolade, het krokante van de kikkererwten, het luchtige van de popcorn en dat dan ook nog in combinatie met het zout: Geweldig!
Dus houd je van de combi zoet en zout en het is heel makkelijk :)
Geroosterde Kikkererwten, Chocolade en Rozijn Rotsjes
Nodig:
- 30g popcorn of cornflakes
- 150g geroosterde kikkererwten
- 50g rozijnen
- 100g chocolade
- (zee)zout
Hoe maak je het:
- Meng de popcorn, kikkererwten en rozijnen in een grote kom.
- Smelt de chocolade in een andere kom of au-bain marie of in de magnetron.
- Bekleed ondertussen een bakplaat of snijplank met bakpapier.
- Roer de popcorn/rozijnen en kikkererwten door de chocolade zodat ze allemaal een laagje krijgen.
- Giet het mengsel op de bakplaat en spreidt uit. Besprenkel met het zeezout
- Zet minimaal 30 min in de koelkast om op te stijven en breek dan in stukken.
Charile
Lekker!
Geroosterde kikkererwten deel 2 oftewel zoete geroosterde kikkererwten | De Bakparade De Bakparade
[…] Je kan er overigens ook nog andere lekkere dingen mee maken: Geroosterde kikkererwt, pinda, rozijn rotsjes. […]