Gezonde Cookie Dough Glutenvrije Brownies

posted in: Brownies, Gebak, Repen, Snacks, vegan | 0
Mijn gezonde volkoren, vetvrije brownies blijven een van mijn allerbeste en meest favoriete recepten (hoewel de snicker havermoutrepen ook erg goed zijn) en omdat ik iedereen wil laten mee genieten van deze heerlijke brownies, heb ik ook al een suikervrije variant en nu dan ook nog een glutenvrije variant. En om het voor het de niet-glutenvrije mensen ook een beetje spannend te houden, hebben ik deze opgeleukt met heerlijke gezonde cookie dough ;)

Tips:

  • Geen probleem met gluten? Gebruik dan het recept voor de gezonde vetvrije brownies.
  • Je kan de speculoos ook vervangen voor pindakaas

Gezonde Cookie Dough Glutenvrije Brownies 




Nodig voor brownie:

  • 30g quinoa bloem
  • 60g fijngemalen havermout
  • 40g cacao
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 200g appelmoes
  • 60g suiker
  • 60g suikerstroop of honing
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zout
Nodig voor het ”Cookie Dough” 
  • 60g havermout
  • 30g gemalen havermout (Brinta)
  • 2 el speculoos
  • 1 hele rijpe banaan
  • snuf zout
  • 1/4tl bakpoeder
  • evt. 50g fijngesneden chocolade

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de quinoa bloem, gemalen havermout , cacao, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.
  3. Roer de appelmoes, honing en vanille-extract erdoor.
  4. Vouw de stukjes chocolade erdoor.
  5. Giet in een ingevette bakvorm (ik heb mijn hart-bakvorm gebruikt, maar een kleine springvorm zou ook moeten lukken).
  6. Bak ongeveer 20 minuten totdat de brownie van de randen van de bakvorm beginnen weg te trekken. Laat helemaal afkoelen.
  7. Prak de banaan fijn en roer de speculoos erdoor.
  8. Meng in een andere kom de havermout, gemalen havermout, zout en bakpoeder.
  9. Roer het banaan-speculoos mengsel erdoor, totdat alles goed gemengd is. Schep de chocolade erdoor.
  10. Verdeel de cookie dough over de afgekoelde brownie. Bewaar in de koelkast of diepvries.
Geeft 6-8 stukken. 

Leave a Reply