Pindakaas en Chocolade IJssnoepjes

posted in: Snacks | 0

Ik weet niet meer goed hoe ik op dit idee kwam, maar het is een heel goed idee. Want ik heb het in de afgelopen paar weken zeker al 5 tot 6x gemaakt. En het is een heerlijke snack om in de diepvries te hebben en af en toe eentje (of twee of drie) te pakken als het zo warm is.

En weet je wat ook zo leuk is? Dit is weer zo’n recept dat je kan variëren totdat je een ons weegt. Zolang je maar 300 ml vla, yoghurt of kwark en 1-2 el ”vet” gebruikt. En ”vet” daar bedoel ik mee, kokosboter, pindakaas, chocopasta of Speculoos.
Super lekker, super verkoelend, gezond, geweldig :)
Wist je trouwens dat je kokosboter en Speculoos heel makkelijk zelf kan maken:

Pindakaas, Chocolade, Kokos, Speculoos IJssnoepjes


Nodig:

  • 300ml vla of yoghurt of kwark
  • 1 el kokosboter/chocopasta of pindakaas
  • evt. chocoladestukjes/geraspte kokos
Hoe maak je het: 
  1. Bekleed een bord met plastic folie.
  2. Roer de kokosboter/chocopasta of pindakaas door de vla, zodat het goed gemengd is.
  3. Roer eventueel de chocolade of kokos erdoor.
  4. Spreidt uit op het bord, tot een laag van 1/2 cm dik.
  5. Zet minimaal 2h in de diepvries.
  6. Laat 5 minuten ontdooien en snijdt in stukjes, en bewaar in de diepvries.
Geeft 20 snoepjes

Leave a Reply