Frisse Bloemkool Salade

posted in: Hoofdgerecht | 3

Ik heb het al vaker gezien op verschillende blogs: rijst of couscous gemaakt van bloemkool. En dat moest best kunnen toch, ik bedoel rijst heeft niet heel veel smaak. Zo gezegd zo gedaan en wat blijkt het is echt super makkelijk om bloemkoolrijst te maken :) 
En je kan de ”rijst” gebruiken zoals je wilt, ik gebruikte hem hier als couscous in een salade, maar je zou het ook in sushi kunnen gebruiken of voor curry. 
Wat jij lekker vind :) En dat geldt ook voor de ingrediënten van deze salade, doe er vooral in wat je lekker vind!

Tips:

  • Je kan natuurlijk je eigen dressing gebruiken
  • Maak er een maaltijdsalade van door er kikkererwten, feta of ei bij te serveren.
  • Of eet er lekker wat brood bij :)

Frisse Bloemkool Salade

  • 1/2 bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 6 dadels
  • 2 artisjok harten
  • 200g sperziebonen
  • 1 el knoflooksaus
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • handje rozijnen
Hoe maak je het:
  1. Rasp de bloemkool op de grove stand van de rasp.
  2. Doe de bloemkool in een grote kom met 2 el water, dek af met een bord en zet 3 minuten in de magnetron.
  3. Giet in een vergiet en spoel onder koud water af.
  4. Snijdt de komkommer, tomaat, artisjokharten en dadels in stukjes en schep door de bloemkool.
  5. Voeg de sperziebonen toe.
  6. Roer de knoflooksaus, yoghurt en Italiaanse kruiden in een klein kommetje door elkaar.
  7. Schep de rozijnen en de yoghurtsaus door de salade.
  8. Zet de salade minimaal 30 min in de koelkast.
Geeft 2 grote porties

3 Responses

  1. […] paprika en komkommer, handje snoepjesAvondeten: prei-champignon met bloemkool roomsaus en kaas, bloemkoolsalade.Tussendoor: bananenijs met homemade […]

  2. Ik heb net een grote bakje op! Super lekker als lunch en gezond om in heel veel groeten bij te tanken :). Ik heb geen magnetron dus ik heb gewoon de gerasp bloemkool 5min in water gekookt en heb rode punt paprika toegevoerd. Ik hou van artisjok harten en sperziebonen in salade. Dank je wel voor het recept Inge!

  3. Echt een heel lekker recept. Ik heb zelf nog plakken geitenkaas en een tl. mosterd toegevoegd.

Leave a Reply to Daf

Click here to cancel reply.