Kersen Muesli Repen

posted in: Snacks, Suikervrij | 0

Ik sloot een deal op mijn werk in ruil voor een zak kersen maakte ik kersen-muesli repen, die nu perfect zijn nu de kersen op hun hoogte punt zijn.
En wat waren deze hele stevige repen lekker, het vult goed, maar dat maakt het niet minder lekker.
En ik deed een gratis eervolle vermelding bij de kersen, dus bij deze Cornelia, bedankt voor de kersen ;)
En Superfood.nl bedankt voor de cashewnoten en cacao boter.

Kersen Muesli Repen

Aangepast van Peachy Palate 

Nodig voor vulling: 

  • 350g kersen, ontpit in tweeën.
  • 1 el honing
  • 2 el water
  • 1 el maizena + 1 el water
Nodig voor bodem: 
  • 150g muesli
  • 60g fijngehakte noten (ik gebruikte cashewnoten van Superfood.nl)
  • 60ml water
  • 125ml appelmoes
  • 60g cacao boter (ook van Superfood.nl)
  • 1/2 tl bakpoeder
Hoe maak je het:
  1. Doe de kersen, honing en 2 el water in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet laag, leg de deksel erop en laat 10 minuten pruttelen.
  2. Meng de maizena en water tot een papje.
  3. Roer dit papje door het kersenmengsel, breng weer aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  5. Meng de muesli, noten en bakpoeder.
  6. Meng in een andere kom het water, appelmoes en gesmolten cacao boter. Roer de natte ingredinienten door de droge.
  7. Neem 2/3 deeg van het deeg en duw stevig op de bodem van de cakevorm.
  8. Verdeel het kersenmengsel over de bodem.
  9. Verkruimel de rest van het deeg over de bovenkant.
  10. Bak 30 minuten.
  11. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken.
Geeft 6-8 plakken 

Leave a Reply