Suikervrije Banaan Zoete Aardappel Muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Suikervrij, vegan | 0

Het is al een tijdje geleden, want ik heb zoveel andere lekkere recepten om bananen in te verwerken, bijvoorbeeld bananenijs met het warme weer van de laatste tijd.
Maar banaanbrood blijft toch een van mijn mijn favoriete dingen om te bakken, deze keer met zoete aardappel dat een extra zoete smaak toevoegt zonder suiker en natuurlijk meteen een berg voedingsstoffen toevoegt :)

Suikervrije Banaan Zoete Aardappel Muffins


Nodig:

  • 2 kleine bananen (200g)
  • 100g zoete aardappel
  • 140g speltmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el lijnzaad + 3 el sinaasappelsap
  • 2 el yoghurt
  • evt. 10 dadels, fijngesneden
Hoe maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet papieren vormpjes in een muffinvorm.
  2. Prik de schil van de zoete aardappel in met een vork en leg 4 minuten in de magnetron.
  3. Haal de schil van de aardappel eraf en pureer het vlees.
  4. Prak de bananen fijn.
  5. Meng de bananen, aardappel, vanille-extract, lijnzaad en yoghurt.
  6. Meng in een andere kom het speltmeel met bakpoeder.
  7. Schep de natte ingredienten door de droge.
  8. Schep de dadels door het beslag en schep het beslag in de vormpjes.
  9. Bak 20-25 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Geeft 9 medium muffins 

Leave a Reply