Gezondere Champignon Spinazie Quiche

posted in: Hoofdgerecht, Lunch, vegetarisch | 0

In Berlijn at ik een heerlijke quiche en dat bracht me op het idee om het een keer zelf te maken.
Dus zo gezegd zo gedaan en op een zaterdag ging ik aan de slag om een quiche te maken die hopelijk iet wat gezonder zou zijn dan de standaard quiche.
Ik had in eerste instantie helemaal niet de intentie om deze quiche te posten, maar het bleek zo lekker te zijn en er bleef een stukje over dat wel op de foto wou :)
Overigens kwam ik zelf niet op het idee op de quiche op de foto te zetten, maar riep een mee-eter: Er is een stukje over Inge, maak er een foto van dan kan je het op je blog zetten :)  

Tips: 

  • Voor een grote springvorm (24cm of 26 cm), doe het deeg x 1.5 en voeg 1 extra ei toe aan de vulling. 
  • Ik heb eenmaal verse en eenmaal diepvriesspinazie gebruikt, dat ging allebei prima! 
  • Je kunt in principe gebruiken wat je wilt voor de vulling, zorg er alleen voor dat de vulling niet te nat is, doe de groenten eventueel in een vergiet na het bakken, om zo veel mogelijk vocht weg te krijgen. 

Gezondere Champignon Spinazie Quiche

Nodig:

  • 90g havermout
  • 60g bloem
  • 45g boter
  • 3 el melk
  • 1 ui, gesnippert
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400g champignons, in plakjes
  • 300g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 250ml melk
  •  1 tl oregano
  • 1 el pesto

Hoe maak je het:

  1. Doe de havermout en bloem in een keukenmachine en mix tot het fijn is. 
  2. Voeg de boter toe en pulseer een paar keer totdat er kleine stukjes boter over blijven in het meelmengsel. 
  3. Voeg de melk toe en pulseer nogmaals een paar keer, totdat er een deeg ontstaat. 
  4. Vet een springvorm van 24cm in. 
  5. Verdeel het deeg over de bodem en randen van de springvorm. 
  6. Bak de bodem 10 minuten voor op 200 graden Celsius. 
  7. Bak ondertussen de ui glazig in een scheutje olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuut. 
  8. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg tenslotte de spinazie in gedeelten toe, totdat deze geslonken is. Roer de olijven op het laatst erdoor.
  9. Giet het mengsel in een vergiet, om zoveel mogelijk vocht kwijt te raken. 
  10. Kluts de eieren, met de melk en de pesto en oregano los. 
  11. Roer het champignon-spinazie mengsel door de eieren en verdeel over de deegbodem. 
  12. Bestrooi met geraspte kaas. 
  13. Bak 30-40 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is en de vulling enigzins stevig aanvoelt (als je er op drukt moet hij nog enigszins meeveren). 

Genoeg voor 3-4 personen als hoofdgerecht, maar ook lekker als lunch gerecht. 

Leave a Reply