Havermout-ontbijtkoek

posted in: Ontbijt | 12

Dit recept verscheen al eerder online, maar met een schaamteloze slechte foto, vandaar vandaag opnieuwe, met een vele betere en smakkelijkere foto.
Maar het wordt er niet lekkerder op, want goddelijk dat was het al en ook nog eens makkelijk, snel, gezond en de variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Oh wat ben ik dol op zo’n recepten :)
En oja had ik al gezegd dat het heel erg lekker was ;)

Havermout-ontbijtkoek

Nodig:

  • 30 g havermout
  • 1 el notenkaas (pinda, amandel wat je maar wilt)
  •  scheutje melk
  • evt. dingen voor erin: lijnzaad, rozijnen, cacao nibs, goji bessen
  • evt. yoghurt, vla, kwark voor erbij
  • evt. fruit voor erbij

Hoe maak je het:

  1. Doe de havermout in een kom en doe de notenkaas erin, prak deze met een lepel in de havermout. Doe er een scheutje melk bij en roer tot het goed verdeeld is en alles net een beetje vochtig is.
  2. Roer erdoor wat je erin wilt.
  3. Stort de inhoud van het kommetje op een klein bordje en vorm een circel terwijl je het met de achterkant van een lepel een beetje plat duwt en aanduwt.
  4. Zet het een nachtje in de koelkast.
  5. Ben je klaar om te ontbijten? Haal het bordje dan uit de koelkast, het is nu stevig geworden als het goed is. Giet er een scheutje yoghurt op, doe er wat fruit bij voor wat extra vitamintjes, zet een lekker kopje thee (of koffie natuurlijk) pak de krant van de deurmat en je bent klaar om te genieten!

12 Responses

  1. Heerlijk met hazelnoot-rozijnpasta.. vers gemaakt en verse ananas of mango met een paar scheppen dikke griekse yoghurt!! Jammmm…

    Groetjes,

    Marike

  2. Gemaakt met pindakaas en gedroogde cranberries, erbij yoghurt en kiwi.

  3. Elke keer weer een traktatie als ik dit s ochtends eet! Ik maak het met sesamkaas, gedroogde banaan, schapenyoghurt, rozijnen, appel en lijnzaad. Het vult onwijs en is Superrr lekker!

  4. 10 minuutjes in oven gebakken en af laten koelen, jammie ik ga er meteen nog eentje bakken!!
    Hierdoor is het ook prima mee te nemen.

  5. Mmmm! Lijkt me lekker!
    Ik denk alleen wel dat ik iets meer nodig heb als ontbijt (:

    Dit recept wordt snel eens gemaakt!

  6. Ik maak deze geregeld. En dan vervang ik de eieren door lijnzaad met water.
    http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/01/een-recept-voor-koude-ochtenden.html

  7. Hmm lekker, ik heb ze nu al 2x gemaakt. Met honing en cranberry’s erdoor is het ook súperlekker!

  8. Ik ben heel blij dat je het opnieuw post, want ik had het recept nog niet ontdekt.

    Dit ik zeker eens uitproberen. Ik <3 havermout!

  9. Anonymous

    hoi, ik vroeg me af of dit ook zou lukken met speculoospasta in plaats van pindakaas?

    groetjes Fien

  10. @Fien
    Dat moet zeker lukken, klinkt super lekker :)

  11. Ik heb deze gemaakt.. smeer suikervrij pindakaas en banaan en zaden erop.. zo heerlijk en ook heel makkelijk. ik heb wel een foto gemaat maar ik weet niet hoe hier zal plaats… bedankt voor heerlijk makkelijk recepten

  12. Ik heb deze bijna vaak gemaakt. Heerlijk en ook makkelijk. Ik doe ook speculoospasta ipv notenpasta..heerlijk en smeer met bio peer appelstroop. Kun meer verschillende bedenken.. kk wil je bedankt voor heerlijk recepten. .

Leave a Reply